Кучетата и котките са наши верни спътници в живота. Ако

...
Кучетата и котките са наши верни спътници в живота. Ако
Коментари Харесай

Какво искат да ни кажат домашните любимци

Кучетата и котките са наши правилни спътници в живота. Ако разделяме един покрив с тях, евентуално си мислим, че ги познаваме задоволително добре. Но тяхната природа се разграничава от нашата в доста аспекти. А и невъзможността да си кажат какво им е на сърце прави разбирането на мислите и възприятията им една концепция малко по-сложно.

Ние пък ще сe опитаме да внесем изясненост благодарение на персонален опит, наблюдения и заключения от проучвания на учени.

Въртенето на опашката

Ние го одобряваме еднопосочно - наслада. Но италиански учени са открили, че в случай че кучето върти опашката си надясно, е щастливо. Ако придвижването е наляво, значи по-скоро е несигурно в обстановката.

Котките и лазерът

Ако си мислим, че обичаната занимавка на пухкавия ни домакински любим е да гони алената точка, то сме в лека неточност. Котката обича да преследва и да дебне, само че желае да има и действителна плячка, която да може да хване.

 Снимка 381411

Сънят

Да оставим домашния любим да спи по през целия ден на мира може да не ни наподобява неверно. Но истината е, че прекомерно доста сън може да докара до поведенчески проблеми. Затова е добре при всяка комфортна опция да играем с животното или да го изведем на разходка.

Храната и възрастните кучета

Това, че едно куче е към този момент остаряло, не значи, че би трябвало да му даваме да яде всичко. Най-малкото има потребност от специфични субстанции за здрави кости. Затова е добре храната да е съобразена с възрастта.

Промените

Домашните любимци имат строго построени привички и животът им е една рутина, колкото и скучно да звучи. Затова всяка смяна в нормалното им държание може да е притеснителен симптом.

По-бавно хранене, липса на вкус, по-бърза отмалялост, по-често уриниране. Не бива да подминаваме тези признаци с вярата сами да отшумят.

 Снимка 381412

Различна вероятност

Ако ние виждаме света хоризонтално, то при котките това става отвесно. Това е обвързвано с желанието им непрекъснато да се катерят и да слизат. За да не докара вътрешният им инстинкт до непоправими вреди върху интериора е добре да осигурим отвесно трасе на домашния ни любим.

Просто инстинкт

Ако котката или кучето ни обича да бута задните си елементи в лицето ни, не трябва да одобряваме това деяние като засегнатост. Точно противоположното - това е инстинкт от ранна възраст, когато дребното животинче желая майка му да го почисти. Значи ни усеща близки и ни има доверие.

 Снимка 381413

Лошото държание

Няма потребност да чакаме домашният любим да стане на шест месеца, с цел да стартираме да поправяме белите му. Колкото по-рано стартираме тренировката, толкоз по-добре.

 Как да социализираме кучето си
Как да социализираме кучето си

Няколко скъпи съвета

Мебелите

Ако разрешаваме на кучето или котката да се качват на дивана и леглото, когато са дребни, няма да можем да ги отучим в по-зряла възраст. Или позволяваме, или не, акцентира Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР