Кубрат Пулев обяви, че става все по-добър. Боксьорът се прибра

...
Кубрат Пулев обяви, че става все по-добър. Боксьорът се прибра
Коментари Харесай

Пулев: Ставам все по-добър и по-добър

Кубрат Пулев разгласи, че става все по-добър. Боксьорът се прибра в България след победата срещу Райдел Букър във Фресно, Калифорния, в събота. Там той реализира втория си триумф в Съединени американски щати и общо 28-и в професионалния бокс, като резервира статута си на наложителен кандидат за международната купа на интернационалната боксова федерация (IBF).

" В съвършена форма съм. Все по-добър и по-добър, имам възприятието, че на 60 ще съм най-хубав ", съобщи Пулев на летище София. Той разяснява, че началните рундове са били най-важни за триумфа по точки против Букър: " Мачът не беше доста сложен, противникът не беше от топбоксьорите, само че все пак беше умел. Беше пристигнал за победа, само че не му дадох никакви шансове. Началните рундове - втори, трети рунд, бяха решаващи, тъй като тогава се взима превес, а той към момента беше пресен. Не съм казвал, че този мач ми е бил най-важният, само че беше извънредно значим. И мачът с Богдан Дину беше доста значим. Следващият пък ще е още по-голям ".

Пулев чака спечелилия от реванша сред Анди Руис и Антъни Джошуа, който ще е на 7 декември в Саудитска Арабия. По устав дуелът за международната купа би трябвало да се организира до края на май 2020 година " Със сигурност идващият мач ще е против спечелилия от Руис - Джошуа. Мога да победя и двамата, и двамата са преодолими. Въпрос на обстановка, на подготовка, на късмет. Може би Анди Руис ще ми е една концепция по-удобен. Но не се знае, видяхте последния мач на Джошуа, той беше драматичен. Не знам дали е подценил съперника, само че беше доста по-слаб от Руис. Не се знае какво ще се случи във втория мач. "

Той изясни, че към момента не знае къде ще бъде дуелът за купата: " Със сигурност няма да е в България, само че за мен няма значение къде ще е - дали в Англия, дали в Саудитска Арабия, в Съединени американски щати. Готов съм, усещам се доста мощен, уповавам се да се подготвя здраво и да победя ".

Пулев разгласи, че американската аудитория го приема и се отнася добре с него: " Когато видят добър боксьор, когато видят отношение, хората там правят оценка всичко. Не е като в България - да плюем всичко наше и да се радваме на непознатото. Там, без значение дали е тяхно, или непознато, те се радват, когато видят качествено нещо и когато видят почитание. Те подхождат с доста огромно почитание към труда на всеки човек ".

Мениджърът му Ивайло Гоцев чака Пулев да се изправи против Анди Руис. " Световните трофеи са на дневен ред сега. Тази победа бе всичко за Кубрат, тъй като без нея в този момент нямаше да приказваме за международни трофеи. По-удобният противник от Джошуа и Руис ще е спечелилият, тъй като това ще бъде единственият. В първата среща имаше изненада. Руис може да повтори тази изненада, тъй като той има мощ на удара, неговият жанр е доста нападателен, а Джошуа има проблеми тъкмо против такива противници. Затова аз мисля, че Анди Руис ще завоюва, в случай че е добре квалифициран. "

От промоутърската компания " Топ Ранк " потвърдиха пред " Скай Спортс ", че Пулев би трябвало получи идващия мач за международните трофеи и е с преимущество пред украинеца Александър Усик, който е наложителен кандидат на международната боксова организация (WBO).

 

ТЕРВЕЛ ЩЕ съдебна експертиза БИЕ С АМЕРИКАНЕЦ В ПЛОВДИВ

Тервел Пулев ще срещне боксьор от Съединени американски щати на 14 декември в Пловдив. Очаква се името на противника да бъде оповестено другата седмица, а мачът ще е за интерконтиненталната купа на международната боксова асоциация (WBA).

" Брат ми ще играе против доста добър американец за интерконтиненталната купа на WBA. Надявам се да се приготви доста добре и да завоюва ", съобщи Кубрат Пулев, който добави, че в галата ще вземат участие доста боксьори от чужбина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР