Кубинската сензация в бокса Гийермо Ригондо заяви, че е отвратен

...
Кубинската сензация в бокса Гийермо Ригондо заяви, че е отвратен
Коментари Харесай

Ригондо отвратен от Световната боксова асоциация

Кубинската сензация в бокса Гийермо Ригондо съобщи, че е погнусен от отношението, което получава от Световната боксова асоциация (WBA).

Най-голямата борба в кариерата на Ригондо, прочут още като "Чакала ", наближава, само че сили отвън кръга са се настанили в съзнанието му. На 9-ти декември той ще се качи с две категории нагоре (от "супер петел " в "супер перо "), с цел да се изправи против първенеца на WBO в категория "супер перо " Васил Ломаченко.

Ригондо: Не съм несъвършен като другите съперници на Ломаченко

Интересното в тази ситуация, е, че Риго може да загуби един от коланите си в долната категория. Той държи купата на WBA "супер " в нормалната си категория до 55,33 кг, само че в този момент се оповестява, че в случай че Ригондо загуби от Ломаченко, той също по този начин ще загуби и купата си на WBA - макар че борбата се организира в в категория до 58,96 кг, а в категория до 55,33 кг.

"Много, доста съм отчаян от това решение, което е взето от WBA. Чудя се дали те биха работили по същия метод, в случай че името ми беше Канело Алварес, Флойд Мейуедър, Антъни Джошуа или Генади Головкин... Обзалагам се, че НЕ! ", съобщи Ригондо от формалният си профил в "Туитър ".

Роберто Дюран: Ригондо ще даде урок на Ломаченко

Каквото - такова, едно е ясно, дълго чаканата борбата сред Рингондо и Ломаченко ще се организира на 9-ти декември в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР