Куба стана първата страна в света, която ваксинира деца от

...
Куба стана първата страна в света, която ваксинира деца от
Коментари Харесай

Куба започна да ваксинира 2-годишни деца срещу Covid

Куба стана първата страна в света, която имунизира деца от 2-годишна възраст против Covid-19. За задачата се употребяват създадени в Куба лични ваксини, които не са приети и утвърдени за приложимост от Световната здравна организация, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Комунистическият остров с 11,2 милиона души население има за цел да имунизира всички деца. Кампанията би трябвало да завърши преди да бъдат отворени учебните заведения, по-голямата част от които са затворени от март 2020 година

Новата образователна година стартира в понеделник, само че отдалечено и посредством телевизионни стратегии, защото множеството кубински домове нямат достъп до интернет.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Куба разгласи в събота, че частната самодейност ще бъде позволен...

След като завърши клиничните изпитвания върху малолетни на имунизациите Abdala и Soberana, Куба започва акцията си за ваксиниране на деца в петък, започвайки с тези на 12 и повече години.

От през днешния ден започва и имунизирането на деца сред 2 и 11 години.

Към момента и други страни по света имунизират деца от 12-годишна възраст, а някои организират опити при по -малки деца.

Държави като Китай, Обединените арабски емирства и Венецуела оповестиха, че възнамеряват да имунизират по -малки деца, само че Куба е първата, която го прави.

Чили утвърди в понеделник китайските ваксини Sinovac за деца сред 6 и 12 години.

Кубинските ваксини, първите създадени в Латинска Америка, не са минали интернационална научна партньорска инспекция.

Те се основават на рекомбинантна протеинова технология - същата, употребена от американските Novavax и френските Sanofi, които също чакат утвърждението на СЗО.

За разлика от доста други препарати, рекомбинантните ваксини не изискват рисково изстудяване и за съхранението им не са нужни специфични хладилници.

По -голямата част от учебните заведения в Куба са затворени от март 2020 година Бяха отворени за няколко седмици в края на предходната година, само че през януари децата още веднъж минаха на електронно образование.

Куба следи голям брой новозаразени през последните месеци, което оказва напън върху здравната й система.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР