Куази Куартенг, наскоро уволненият министър на финансите на Обединеното кралство

...
Куази Куартенг, наскоро уволненият министър на финансите на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Ще бъде ли отстранена Лиз Тръс от премиерския пост

Куази Куартенг, неотдавна уволненият министър на финансите на Обединеното кралство и създател на абсурден проект за избавяне на английската стопанска система, счита, че премиерът Лиз Тръс ще бъде отстранена от поста си след няколко седмици, заяви The Times. Куартенг счита, че противоположните бюджетни решения на Тръс и неговото уволняване надали ще бъдат задоволителни, с цел да я спасят от оставка, пишат създателите на публикацията, базирайки се на източници.

Изданието отбелязва, че освен Куартенг е на това мнение. Други държавни чиновници от Даунинг стрийт също считат, че отстраняването на Тръс от поста е въпрос на време.

Куартенг беше назначен за началник на Министерството на финансите при започване на септември. Две седмици и половина по-късно той показа проект за поддръжка на стопанската система в Народното събрание, включващ масирани данъчни съкращения. След това държавното управление на Тръс беше изправено пред вълна от рецензии заради опасения, че това ще докара до увеличение на държавния дълг.

Самата Тръс отхвърли разновидността за оставка с аргумента, че е " работила уверено ", с цел да подсигурява икономическата непоклатимост на страната. „ Аз съм безусловно решена да извърша това, което съм дала обещание “, цитира я изданието. Тя обаче призна, че страната е изправена пред финансова " стихия ", провокирана от пазарната реакция на проектите на държавното управление за понижаване на налозите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР