Ксения Момчилова спечели исторически медал за България на Световната купа

...
Ксения Момчилова спечели исторически медал за България на Световната купа
Коментари Харесай

Исторически медал за България от Световната купа по паркур в София

Ксения Момчилова завоюва исторически орден за България на Световната купа по паркур в София. Възпитаничката на Делян Димитров направи ужасно съревнование в дисциплината скорост като във финалната серия победи японката Хикари Изуми и с 41:43 стотни заслужи сребърното отличие.

" Не ми беше това в проекта. Аз чаках да се класирам с квота. После бях удовлетворена, че не ме отстраниха. Бях удовлетворена, че съм пета. Състезанието не беше толкоз мъчно, само че не беше и прекомерно елементарно. Бях се тормозила и се задъхвах тук-там. За първи път вземам участие в тази дисциплинираност и не знаех какво да чакам. Сега съм добре. Щастлива съм. Този орден го обричам на Делян Димитров, тъй като всичко, което мога е с помощта на него. Той е индивидът, който работи с мен, откогато се познаваме. Благодарна съм му за всичко. Благодаря на целия тим, благодаря на всички за поддръжката. Това достижение е и за тях, тъй като те бяха от самото начало до мен ", съобщи след надпреварата Момчилова.

За трета поредна година купата в София завоюва представителката на Швеция Миранда Тиблинг, която преодоля трасето за 36 секунди. До третото място и бронзов орден заслужи американката Андрей Джонсън.

Историческо достижение записаха и мъжете. За първи път спечелилият в дисциплината свободен жанр Елис Торхал (Швеция) приземи сполучливо тройно салто.  Негови подгласници станаха Шей Рудолф (САЩ) и Джей Бос (Нидерландия).

Днес надпреварите не престават с дисциплините скорост при мъжете и свободен жанр при дамите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР