Крупна телефонна измама по схемата «съдействие на полицията», разследват служители

...
Крупна телефонна измама по схемата «съдействие на полицията», разследват служители
Коментари Харесай

Коварна „ало“ измама! Възрастна жена пътува с такси до Русе, за да даде 9 бона на мошеници

Крупна телефонна машинация по схемата «съдействие на полицията», проверяват чиновници на полицейското ръководство в Г. Оряховица. Потърпевшата е 84-годишна жена от железничарския град, заяви ОДМВР – Велико Търново.

В продължание на два дни, в интервала 12-14 април, тя е държана в подвеждане от чужд, показал се за чиновник на Министерство на вътрешните работи, че ще бъде обект на телофнна машинация и би трябвало да съобщи спестяванията си за предпазване в полицията.

Възрастната жена е изтеглила 9000 лева от банковата си сметка и на два пъти ги оставяла на разнообразни места в Русе, съгласно напътствията на «полицая». За задачата пътувала с такси до крайдунавския град.

В следствие се усъмнила в думите на непознатия и алармирала в районно управление (на МВР) – Г. Оряховица. Материалите по случая ще бъдат изпратени по подготвеност на Районна прокуратура – Русе.

От ОДМВР – В.Търново още веднъж предизвестяват жителите да бъдат деликатни, да не се доверяват на непознати и да не не помнят, че полицията не съхранява пари на жители. При най-малките подозрения за нередности, търсете подпомагане в съответните полицейски ръководства или на тел. 112.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР