Крум Зарков се опъна на Нинова за дадената от нея

...
Крум Зарков се опъна на Нинова за дадената от нея
Коментари Харесай

Крум Зарков изненада БСП. Опъна се на Нинова

Крум Зарков се опъна на Нинова за дадената от нея поддръжка на кабинет на Слави Трифонов. Зарков бе един от двамата членове на ИБ на Българска социалистическа партия, които се осмелиха да изискат предходната седмица оставката на водача поради краха на изборите и сриването на Българска социалистическа партия до трета мощ.

„ Заявката за поддръжка за държавно управление на Слави Трифонов е непремерена... Трябва да запазим достолепие, като заявим политическите темели, които за нас са значими... Всички в този момент бягат от отговорността кой ще е отговорен за най-вероятните бързи предварителни избори. Отговорността се носи съразмерно на изборния резултат “, сподели Зарков пред БНР. Според него, „ защото политиците непрестанно намират метод да се измъкват, да се снишават, да бягат от отговорност, поради това сме в такава обстановка и колкото и анализаторите да се пробват да редят ребуси, тя е политически невъзможна “.

Зарков очерта три аргументи за резултатите от изборите за Българска социалистическа партия - политическа, партийна и организационна.

Основната политическа причина е в амбивалентното държание към кандидатурата на президента Румен Радев. Трябваше да заявим еднопосочно поддръжката си към него... Прекият избор на водач на Българска социалистическа партия е значима промяна, която извършихме. Но ние не станахме очевидци на консолидация, а на продължаващо разделяне. Партията ни има нужда от консолидация... Българска социалистическа партия няма толкоз потребност от водач, колкото още веднъж да замязя на общественост. Това важи и за България. Трябва ни началник, който да освободи капацитета на хората, счита младият социалист.

По думите на Крум Зарков „ оставката на Корнелия Нинова е лична отговорност, само че тя би трябвало да признае, че лидерският въпрос е отворен “:  „ Нинова не може да бъде заменена тук и в този момент, има процедури. Следователно е належащо тя да разбере обстановката, в която се намира, дългогодишните ѝ критици да не се изкушават да търсят реванш незабавно, а всички ние да заработим за консолидацията на партията, а не за спомагателното ѝ разцепление. Трябва да възстановим груповия разсъдък в партията и то още в събота на Националния съвет “.

Прогнозата на Зарков е за предварителни парламентарни избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР