Кризисният център, сформиран към Община Мездра по препоръка на Общинския

...
Кризисният център, сформиран към Община Мездра по препоръка на Общинския
Коментари Харесай

Кризисният център към Община Мездра подпомогна нуждаещи се да си купят лекарства и храна

Кризисният център, образуван към Община Мездра по рекомендация на Общинския действен щаб, продължава да извършва поръчки, подадени на горещите телефони в Общината от нуждаещи се хора, за закупуване на хранителни артикули и лекарства, оповестиха от локалната администрация.
От началото на тази седмица дежурният екип оказа помощ на три възрастни дами от Мездра, които живеят на улиците „ Патриарх Евтимий “, „ Бузлуджа “ и „ Св. св. Кирил и Методий “ да се снабдят с артикули от първа нужда и медикаменти. Удовлетворени бяха и молбите на четирима поданици на гр. Мездра и на селата Горна Бешовица и Елисейна да си закупят лекарства.
Община Мездра откликна на молбата за помощ на столичанка, краткотраен гражданин на село Боденец, която се грижи за 82-годишния си татко, измъчен от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Със съдействието на Общинската администрация и на Кметство Боденец на дамата е издадено уверение за сегашен адрес, с цел да може да пътува безпроблемно до София и назад, където работи и живее непрекъснато, като в същото време се грижи за своя татко.
Общинско дружество „ Чистота “ достави семейството с нова кофа за боклук и ремонтира уличната лампа пред дома на фамилията. Възрастният мъж ще продължи да употребява и услугите на Домашния обществен патронаж, откъдето му доставят топла храна.
Община Мездра още веднъж припомня, че всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа на тел. 0885 114 607, 0888 664 168 и 0879 830 900 се одобряват поръчки от самотно живеещи, трудноподвижни, заболели или възрастни хора без близки и родственици за закупуване на хранителни артикули и лекарства.
Заявки, получени до 12 часа, се извършват още същия ден, а поръчките, постъпили след този час - на идващия ден преди обед.
Средствата за покупките се обезпечават от нуждаещите се лица.
След закупуване на продуктите и медикаментите, сътрудниците към Общинския действен щаб, ангажирани с доставката, показват касов бон на съответния ползвател на услугата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР