Кризисният щаб в Благоевград обяви нови мерки за ограничаване разпространението

...
Кризисният щаб в Благоевград обяви нови мерки за ограничаване разпространението
Коментари Харесай

Заради ръста на новозаразени: Спират сватби, кръщенета и масови събирания в Благоевград

Кризисният щаб в Благоевград разгласи нови ограничения за ограничение разпространяването на ковид. Заради растежа на инфектирани за 14 дни се лимитират провежданията на сватби, кръщенета и събиране на огромни компании в заведения за хранене и заведения. Към момента не се постанова да бъде ограничавани влизането и излизането от Благоевград. Това оповестиха от общинския спешен щаб, предава Българска национална телевизия.

Засилва се контролът по съблюдаване на наредбите за наложително носене на маски на закрито и съблюдаване на отдалеченост, както в закрити пространства, по този начин и тук-там, където се събират доста хора.

В пазарните дни събота и сряда ще се следи деликатно съблюдават ли се отдалеченост и рестриктивните мерки за придвижване в региона на открития зеленчуков пазар в града, където по традиция има огромно скупчване на хора.

За в този момент няма да се задължават жителите и гостите на Благоевград да носят маски и навън.

Нов рекорден брой инфектирани с ковид регистрираха управляващите в цялата област. 91 са новорегистрирани случаи на COVID-19 през последното денонощие, като съвсем половината от инфектираните са от регионалния център Благоевград.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР