КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума

...
КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума
Коментари Харесай

Датата на процеса за корупция срещу бившия южноафрикански лидер е определена, докато той се бори с друго дело, за да се кандидатира за избори

КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Бившият южноафрикански президент Джейкъб Зума ще бъде съден за хипотетична корупция идващия април, четири години откакто беше публично упрекнат във взимане на подкупи по отношение на оръжейна договорка за милиарди долари и 20 години откакто беше забъркан за първи път, споделиха прокурорите в четвъртък.

Зума е упрекнат и в голям брой обвинявания в корупция като рекет, машинация, укриване на налози и пране на пари за голяма договорка, подписана от южноафриканското държавно управление за възобновяване на въоръжените сили през 1999 година Зума е упрекнат във взимане на подкупи от френската оръжейна компания Thales, тогава наречена Thomson-CSF, и подизпълнител в договорка.

Сделката с оръжията се трансформира в един от най-големите политически кавги в Южна Африка и беше замъглена от обвинявания в корупция.

Зума се призна за почтен по обвиняванията на чуване през 2021 година, което трябваше да бележат началото на процеса против него, само че той беше обект на дълги забавяния, след...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР