Кризата в икономиката заради коронавируса няма да се отрази на

...
Кризата в икономиката заради коронавируса няма да се отрази на
Коментари Харесай

Каракачанов: Модернизацията на армията продължава

Кризата в стопанската система поради ковид няма да се отрази на бюджета за модернизацията на българската войска. Към момента плановете са да не бъдат пипани бюджетите за плановете, свързани с двата нови кораба, с модернизацията на танковете Т-72, плануваните поправки на някои от ракетните комплекси, всичко да се движи по график, съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в местността "Костина " край тетевенското село Рибарица, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му забавянето се свежда в това, че два месеца и половина няма договаряния с контрагентите във връзка с плановете, само че това не било съдбовно.

На въпрос за понижаване на ставката на Данък добавена стойност за някои браншове, той сподели, че по този метод ще се облекчат хората от туристическия отрасъл, най-много ресторантьорите, които през последните два месеца и половина понесоха огромни загуби.

"Тази мярка е краткотрайна. Идеята е да се изсветли този бизнес. Ако това даде нужния резултат, понижената ставка може да остане постоянно, само че в противоположен случай идващото държавно управление ще има съображение да възвърне остарялата ставка. Всичко зависи от самия туристически отрасъл ", уточни Каракачанов.

По думите му концепцията е да се подкрепи този бранш в стопанската система, който е в най-затруднено състояние.

Министърът на защита разяснява още, че решаването на казуса с битовата престъпност би трябвало да стане държавна политика. Според него полицията си прави работата, само че казусът би трябвало да се реши фундаментално посредством действителна интеграция на циганското население.

"То освен да бъде възпитано, че с изключение на права, има и отговорности, само че и да бъде накарано действително да върви на учебно заведение, да получава обикновено обучение и елементарно да си намира работа на пазара на труда. Въпреки изхарчените милиарди левове, по думите му, за фиктивна интеграция, резултатът е противоположен - равнището на неначетеност се усилва, както и на престъпността в гетата.

"Политиците е извънредно време да погледнат в очите казуса и да имат задоволително кураж ", съобщи още Каракачанов пред медиите.

В м. "Костина " край тетевенското село Рибарица министърът на защитата Красимир Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски ".

Това стана на церемониален обред на лобното място на патрона на учебното заведение в местността "Костина " край тетевенското село Рибарица, отдадена на 144-ата годишнина от гибелта Бенковски.

За пръв път от 2002 година възобновеното Висше военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " означи своя патронен празник. Присъстваха висши военни, курсанти, политици и жители.

Вицепремиерът Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от състава на висшето учебно заведение, нараснали в звание "полковник ", "подполковник " и "майор ". Той награди преподаватели и представители на командването за заслуги във военно-образователната активност. На началника на Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " бригаден военачалник Юлиян Радойски Каракачанов връчи грамота на бойното знаме на висшето учебно заведение по отношение на възобновяване на активността му. Бригаден военачалник Радойски получи и плакет на Община Тетевен по случай възраждането на учебното заведение.

По думите на министъра на защитата проектите са Висшето военновъздушното учебно заведение да стане едно от най-елитните в света, по този начин както е с Висшето военноморско учебно заведение /ВВМУ/.

"В началото на тази година излезе международната ранглиста и нашето Военноморско учебно заведение е на второ място в света като равнище на обучение. Това съм сложил като задача на новия шеф на Военновъздушното учебно заведение - след пет години да можем да се гордеем, че е в елита на висшето обучение в света. Макар че след 17 години спиране има доста неща, които би трябвало да се вземат решение ", уточни Каракачанов.

По думите му ние, като българи, би трябвало да следваме паметта и образеца на нашите национални герои, които демонстрираха, че българинът, когато има идея, ясна визия за бъдещето и когато има кураж и храброст да се бори за своите дела, съумява да ги реализира.

"Разчитайте на първо място на вашите умения, това което ще научите от вашите командири, разчитайте на своята воля, мощ и тогава и другите ще ни почитат и тогава и другите могат да желаят и да ни оказват помощ. Всичко зависи от нашите лични задружни сили, беше споделил Левски. Именно по пътя на Апостола потеглиха Бенковски и неговите млади почитатели, които за няколко месеца подготвиха тога за една епопея. Една епопея, която стресна света и най-малко будната съвест в този свят се раздвижи, с помощта на което през днешния ден ние живеем в страна, която е суверенна и се назовава България. Не забравяйте делото на героите на Априлското въстание, следвайте техния път ", обърна се към бъдещите офицери от българската авиация министърът на защитата.

За делото и героизма на Бенковски и починалите в Априлската епопея напомни кметът на община Тетевен Мадлена Бояджиева.

С церемониален обред курсантите на Висшето военновъздушно учебно заведение отдадоха респект и сервираха венци и цветя пред паметника на Георги Бенковски на лобното му място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР