Кризата в държавността се лекува не с реваншизъм, а с

...
Кризата в държавността се лекува не с реваншизъм, а с
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Руен: Няма дърва за огрев. Позор!

Кризата в държавността се лекува не с реваншизъм, а с повече държавност. Кризата на демокрацията не се лекува с реваншизъм, а с повече народна власт. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент, по време на избирателен протест в бургаската община Руен. В него участваха Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Севим Али, лидер на партийната листа за Бургаски район и кметът на общината Исмаил Юсмен Осман.

Затова споделяме, че през днешния ден е пристигнало историческо време за нашата Родина България. Това, което най-вече приляга на Движение за права и свободи, е да вършим история - всички дружно, безапелационен бе Мустафа Карадайъ. И изясни, че е пристигнало времето за нов стадий от развиването от демокрацията в България. Дошло е време като членове на Европейския съюз и жители на България да оценяваме хората по техните качества, цели и хрумвания, по критериите на Европа, по идеите, които оферират, съобщи още претендентът на Движение за права и свободи за президент.

Кметът на Руен сложи тревожния въпрос, че няма дърва за огрев. Държавата не си е на мястото, възмути се Карадайъ. И попита: " Кой съставлява през днешния ден страната? Служебните кабинети на този, който се оплаква, че президентската институция нямала пълномощия, а отново се кандидатира за президент. "

През 2011 година моделът ГЕРБ направи по този начин, че от трибуната на Народно събрание Движение за права и свободи да сложи въпроса по какъв начин в Родопите нямат дърва в края на ноември. И тогава имаше президентски избори. 2018 година, защото предстояха и европейски, и локални избори, моделът ГЕРБ остави Родопите и цялата област Кърджали без дърва. Днес 2021 година този, който има претенциите да демонтира модела ГЕРБ, очевидно ползва същия модел на ГЕРБ, единствено че в доста по–лоша версия. 2021 година тук, в Руен, нямаме дърва за огрев. Защо? Защото сме в предизборна акция. Позор! А по Конституция този човек би трябвало да е обединител на нацията, съобщи Мустафа Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи сложи задача пред депесарите от Бургаски район - този път да имат трима депутати.

Българският парламент има потребност от здрав разсъдък, има потребност от вас, поисквам ви триумф, обърна се към кандидат-депутатите на Движение за права и свободи Искра Михайлова.

Ние с господин Карадайъ имаме вяра, че президентската институция в България е част от държавността на тази страна. Президентската институция подсигурява единството на нацията. Тя е мястото, където могат да се срещнат другите отзиви и да се изградят националните хрумвания, сподели Михайлова. И разгласи, още една от идеите, за които ще работят дружно с Мустафа Карадайъ - бъдещето на българските общини.

Това е единствената кандидат-президентска двойка, която има сплотяващи дела, съобщи и президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.В момента България е изключена от всички процеси, не попада в дневния ред на Европейски Съюз. Но има вярата и тя идва единствено след 2 седмици - на изборите. Трябва да се обединим, да покажем, че можем да подредим страната си от Дондуков 2 до последното обитаемо място, безапелационен бе Кючюк.

Както Руен през днешния ден е уютно място за живеене, по този начин и президентската институция, би трябвало да дава убеденост, да излъчва самочувствие, само че би трябвало да излъчва и подготвеност. Такива са нашите президент и вицепрезидент, добави той. И акцентира: " Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова ще създадат, тъй че всеки български жител да се усеща заслужен в своята Родина ".

Времето в действителност е историческо. Човек няма по какъв начин да не се вълнува, тъй като през днешния ден в Бургаски район посрещаме бъдещия президент на Р България господин Мустафа Карадайъ и бъдещия вицепрезидент госпожа Искра Михайлова. Нашата кандидат-президентска двойка, която въплъщава единството на нацията, съобщи лидерът на бургаската листа на Движение за права и свободи Севим Али. И прикани съпартийците си да се показват още по-добре на изборите на 14 ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР