Кризата с коронавируса остава тежка въпреки последните позитивни новини относно

...
Кризата с коронавируса остава тежка въпреки последните позитивни новини относно
Коментари Харесай

Меркел разкри колко страшна ще е COVID зимата

Кризата с ковид остава тежка макар последните положителни вести по отношение на създаването на ваксина против COVID-19, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.

Тя добави, че немското държавно управление ще би трябвало да се оправя с втората вълна на пандемията през цялата настъпваща зима и още веднъж удостовери предходно свое обръщение, че обществеността би трябвало да се приготви за " тежка зима ".

" Както е бил казусът с испанския грип преди век, в този момент също би трябвало да чакаме, че втората вълна ще бъде по-тежка ", предизвести Меркел по време на видеоконференция с държавния съвет от икономическите съветници, оповестява Ройтерс.

По-рано този месец немското държавно управление правителство вкара едномесечен непълен локдаун, с цел да ограничи по-нататъшното разпространяване на ковид.

Въпреки наложения от 2-ри ноември насам непълен локдаун, Германия записва през последния ден 18 487 новозаразени с ковид и 261 смъртни случая, заяви Институтът за инфекциозни заболявания " Робърт Кох ".

Германското държавно управление уточни, че незабавният едномесечен локдаун, който включва затваряне на заведения за хранене, фитнес зали и театри, е бил нужен, с цел да се обърне скокът в случаите на ковид, който рискува да затрудни съществено лечебните заведения.

Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че броят на ежедневните инфекции към момента не е понижен задоволително, с цел да изглади кривата на заболеваемост. " Числата се усилват, само че не толкоз мощно, " сподели той пред немската телевизия RTL. " Това е обнадеждаващо, само че не е задоволително ".

Въпреки че броят на доказаните всекидневно нови инфекции остава под 20 000 в продължение на четири следващи дни, броят на смъртните случаи в Германия нараства и лечебните заведения регистрират по-висока претовареност в интензивното лекуване, добави Шпан.

" Определено виждаме признаци на смяна, само че към момента не можем да приказваме за поврат на наклонността ", сподели той, добавяйки, че броят на смъртните случаи и пациентите, нуждаещи се от интензивно лекуване, ще спаднат, единствено в случай че броят на новите инфекции спадне доста.

За разлика от първата национална карантина по-рано тази година, в този момент Германия държи отворени учебните заведения и детските градини, с цел да могат родителите да отидат на работа и да лимитират вредите за стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР