Критики към президента по казуса с Кирил Петков отправиха някои

...
Критики към президента по казуса с Кирил Петков отправиха някои
Коментари Харесай

Критики към президента след решението на КС за гражданството на Кирил Петков

Критики към президента по проблема с Кирил Петков насочиха някои политически партии и техни водачи.

Конституционният съд се произнесе, че българският президент Румен Радев е нарушил Конституцията на страната при назначението на Кирил Петков за министър в служебното държавно управление, което стартира работа през май месец, поради това, че не е имал единствено българско поданство.

„ В България главният закон е Конституцията и той би трябвало да се съблюдава. Радев знаел ли е това? “, попита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вътрешна македонска революционна организация изиска отменяне на всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър. А съгласно Има Такъв Народ той в никакъв случай не е бил министър.

„ Кирил Петков не ме интересува. Коментарът ми е против Радев и неговите адвокати и съветници, за които той твърди, че са най-великите спрямо нашите ", сподели Бойко Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ в Басарбовския манастир.

По думите за публиката звучало, че „ нещо му вършат на момчето, пък то не знае. Той може да не е знаел, само че неговият шеф Радев е знаел. И по тази причина си разреши да написа на Конституционния съд да излезе с друго решение “, съобщи Борисов. Той добави, че желае Кирил Петков на политическата сцена, с цел да се потвърди кой е по-добър.

Десислава Атанасова напомни, че точно депутати от ГЕРБ са внесли настояването и са удовлетворени, че Конституционният съд се е произнесъл в относително бърз период.

Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че внася тъжба във Върховния административен съд, с която желаят да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър. Според партията на Красимир Каракачанов прокуратурата също би трябвало да се намеси по проблема.

„ Това решение не е никаква изненада за юристите и е лъч вяра, че сме самостоятелна страна “, считат от Има Такъв Народ. Според тях ще следват поредност от каузи за анулация на актовете на Кирил Петков от заинтригувани страни.

„ Всички знаехме, че Петков лъже, а Радев си е затворил очите, когато го е назначил в нарушаване на Конституцията. Въпрос на време беше това да лъсне публично. Сега и двамата би трябвало да бъдат подведени под отговорност “, прикани и водачът на „ Воля “ – Веселин Марешки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР