Критикът на Кремъл Алексей Навални призова привържениците си въпреки забраната

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални призова привържениците си въпреки забраната
Коментари Харесай

Алексей Навални призова своите последователи да излязат на протести

Критикът на Кремъл Алексей Навални прикани последователите си макар възбраната да излязат в събота на улични митинги с гледище да му бъде позволено да се кандидатира за президент, съобщи Ройтерс.

В понеделник Навални бе наказан на 20 денонощия затвор по обвиняване в редовно нарушение на законодателството за образуване на обществени манифестации и митинги. Пребиваването му в пандиза - трето за тази година - значи, че той няма да може да участва на своя избирателен протест на 7 октомври в Санкт Петербург, на рождения ден и в родното място на президента Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила.

В апела си от своята страница във "Фейсбук " Навални приканва своите поддръжници да излязат в събота на митинги в Москва и Санкт Петербург, като прибавя, че 80 групи провеждат такива митинги из цяла Русия. "Нашата задача е да създадем от 7 октомври ден, в който всеки честен човек да произнесе гласно ила за себе си най-малко тези две претенции: политическо съревнование и допускане на Навални до изборите ", се споделя в апела, подбуден, по думите му, от пандиза.

По-рано през днешния ден Путин сподели обществено, че още не е решил "против кого ще се кандидатира ", а и не решил "дали въобще ще се кандидатира " в президентските избори следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР