Критик на първия ред - така определя Зюддойче цайтунг основния

...
Критик на първия ред - така определя Зюддойче цайтунг основния
Коментари Харесай

Яростен критик на Меркел може да стане министър след призиви за партиен завой надясно

Критик на първия ред " - по този начин дефинира " Зюддойче цайтунг " главния вътрешнопартиен съперник на канцлера Ангела Меркел, Йенс Шпан, който най-вероятно ще бъде одобрен като предложение за нов министър на опазването на здравето довечера.

Според няколко издания той се счита за мощно авторитетен в партията и е знак на възходящия напън върху Християндемократическия съюз от последните месеци, откакто опитите на ХДС да сформира коалиция не престават от изборите през септември насам, а резултатите на вота и един неуспех в договарянията с две по-малки партии я принудиха да направи редица отстъпки пред социалдемократите.

Меркел желае да назначи за министър в идващото си държавно управление главния си вътрешнопартиен съперник с вярата да потуши засилващия се протест в дясното крило на Християндемократическия съюз, оповестиха нощес няколко медии, представени от " Франс прес ". " Йенс Шпан не е единственият, който прави сериозни мнения. Това е добре и въпреки всичко остава задачата да се направи смяна в Германия. Вярвам, че той желае да способства за това, тъкмо както другите членове на кабинета ", посочи канцлерът.

Досега 37-годишният Шпан беше бе парламентарен секретар на министерството на финансите в досегашното държавно управление. Той е един от поддръжниците на концепцията ХДС да поеме курс към по-дясна политика, с цел да си върне част от гласоподавателите, обърнали се към крайнодясната " Алтернатива за Германия ". Очаква се Меркел, която удостовери решението си за " Ройтерс " след известия в немските медии, да го разгласи публично тази вечер на среща на партийното управление.

През последните месеци Шпан, прочут със мощно консервативните си възгледи, беше сериозен и към миграционната политика на Меркел, поради която в Германия дойдоха над един милион претенденти за леговище.

" Ройтерс " отбелязва, че още през уикенда няколко видни представители на консерваторите са поискали завой надясно на партията, с цел да се върнат изгубени гласоподаватели. Макар да се чака на днешния конгрес Анегрет Крамп-Каренбауер да бъде одобрена като общоприет секретар (пост, който и Меркел заемала в ХДС), измежду консерваторите се чуват гласове, че партията се нуждае от " свежа кръв " и нова политическа посока. Самата Меркел споделя, че е основала по-млад екип от досегашния и акцентира, че тя самата е единственият му член на възраст над 60 години.

" Понякога консервативният детайл в консервативния блок би могъл да бъде по-забележим ", съобщи пред " Нойе Оснабрюкер " министър председателят на провинция Шлезвиг-Холщайн от ХДС Даниел Гюнтер, представен от организацията. Видният представител на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) Александър Добринд съобщи пред " Пасауер Нойе Пресе ", че " консервативният блок би трябвало да покрие целия набор от центъра до демократичната десница ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (258)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР