Критична и тежка нощ за Централна Гърция, където за втори

...
Критична и тежка нощ за Централна Гърция, където за втори
Коментари Харесай

Водният кошмар се завърна в централна Гърция

Критична и тежка нощ за Централна Гърция, където за повторно в границите на един месец се изсипва голямо количество дъжд. Библейско заличаване в общините на Магнезия и района с първата светлина на деня, само че също и в цялата префектура.

След „ Даниел ” различен циклон " Елиас " удари област Тесалия с стихии и градушки. Под вода е още веднъж гръцкият град Волос. Полицията забрани придвижването на коли и хора по улиците на града. Кметът моли към жителите да се изкачат на по-високи етажи от съображения за сигурност. Евакуират се селища. Над 300 души заклещени по домове и търговски обекти бяха избавени. 80% от града е потопен в мрак, няма електричество и вода. Днес и на следващия ден учебните заведения остават затворени заради сериозните проблеми, породени от новото неприятно време.Екип на държавната телевизия ЕРТ също бе заклещен във Волос, директно преди лъчение на репортаж.  

Критична е обстановката на остров Евбеа, където от през вчерашния ден вали. Пътищата са наводнени, къщи и магазини също са под вода. Калта доближи морето. Призовават се поданици и туристи на острова да останат в хотелите и в солидни здания до момента в който премине бурята. Кметове от разнообразни региони на острова оповестяват, че тук-там водата е над метър и има огромен риск за живота на хората.

Прогнозите са през днешния ден към обяд  валежите в централна Гърция да отслабнат като бурята ще бъде интензивна в регионите на Пелопонес, остров Крит и част от островите в Егейско море.

На този декор, обитаеми места в Гърция към момента се възвръщат от последствията след бурята „ Даниел ”, която връхлетя страната по-рано този месец. След изтеглянето на водата, къщите на хората към момента тънат в дълбока тиня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР