Кристиян Вигенин е подал оставка като заместник председател на БСП,

...
Кристиян Вигенин е подал оставка като заместник председател на БСП,
Коментари Харесай

Знаков човек подаде оставка в БСП

Кристиян Вигенин е подал оставка като заместител ръководител на Българска социалистическа партия, който дава отговор за външната политика на партията, написа Епицентър.

На рецензиите от Изпълнителното бюро и членове на Националния съвет за какво групата е гласувала въздържал се, а не срещу повдигане на ветото на Македония, той дал отговор, че в случай че сме били в друга обстановка и не предстоят избори, щял да предложи да се гласоподава за унищожаване на ветото и по този начин партията да си остави малка врата.

Изразил страдание, че разминаванията му са към този момент прекомерно съществени и изискал някой различен да поеме поста интернационален секретар.

По-късно, във връзка абсурда със секретаря на президента, посочил подправен документ за експорт на оръжия от България за Украйна, Вигенин съобщи, че от тази отрезка нищо не излиза наяве.

В нея даже написа Министерство на стопанската система, а не министерство на стопанската система и промишлеността, както е названието му сега. Най-малкото поради това, съгласно Вигенин, няма по какъв начин това да е формален документ.

Износът на оръжия не е затрупан с загадъчност, има комисия, която приготвя поредност от документи. Подписът на министъра на стопанската система и промишлеността е последният, който се слага.

Дори не знам дали е достоверен този документ, сподели Вигенин. Несериозно е да ангажираш президентската институция с сходни отрязъци.

Нека бъдем съществени, прикани той. Обясни, че експорт на оръжия за Украйна няма. Има за редица други страни. Какво се случва по-късно, не знаем. Струва ми се, че и министър председателят отхвърли, държавната пресслужба отхвърли. Пише го в " Гардиън ", само че съм податлив да имам вяра на премиера, сподели Вигенин.

Като доказателство приведе и обстоятелството, че от украинска страна не престават няколко пъти да желаят да им помогнем, което надали би се случило, в случай че България праща оръжия на Украйна.

Аз персонално се двоумя за хартиената бюлетина. Но от срещите ми с хората огромното мнозинство от тях желаят да върнем опцията да се гласоподава с тях, защото доста не са съумели да гласоподават на предходните избори. Това изясни зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин по Би Ти Ви.

По думите му, с цел да се случи това и да не е проблем, първо би трябвало да се реши въпросът с изборните описи. Освен това, в случай че има предварителни избори, те няма да са проведени от машината на ГЕРБ. Според Вигенин Министерство на вътрешните работи, ЦИК и РИК са се заели на последните избори да няма операции и в случай че това се резервира, няма да има проблем с хартиените бюлетини.

Според Вигенин ограниченията в стопанската система и бизнеса би трябвало да продължат, с цел да са спокойни жителите. За него и Българска социалистическа партия алената линия е, че българските жители би трябвало да имат сигурността да употребяват сила и услуги на най-ниски цени. Ако това е Газпром, за какво договорът да не е с него, попита риторично Вигенин.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР