Кристиано Роналдо за втора поредна година и общо за пети

...
Кристиано Роналдо за втора поредна година и общо за пети
Коментари Харесай

Роналдо вдигна за пети път "Златната топка" на върха на Айфеловата кула


Кристиано Роналдо за втора поредна година и общо за пети път стана притежател на най-престижното самостоятелно отличие във футбола - "Златната топка" на седмичника France Football. Португалецът още веднъж изпревари съперниците си Лионел Меси и Неймар и получи наградата на гала, която се организира на Айфеловата кула във френската столица.

32-годишният нападател тази година изведе тима на Реал до победи в Шампионската лига, шампионата на Испания, Суперкупите на Европа и Испания, а това му бе задоволително да настигне рекордьора по извоювани "Златни топки" Лео Меси. Роналдо подвигна "Златната топка" също през 2008, 2013, 2014 и 2016 година Индикации и потвърждения за спечелването на "Петата" от Кристиано не липсваха в последните дни и коронясването му е предстоящо и разумно, макар обстоятелството, че португалският ас не демонстрира изключително положителни игри в Примера дивисион в последните месеци и означи единствено два гола - а съперникът му Меси е на върха при голмайсторите с 13 точни удара.

Едно от потвържденията бе, че майката на футболиста Долорес в сряда се похвали в обществените мрежи, че "пътува за Париж за "Златната топка". Часове преди да вдигне наградата, Роналдо вкара гол на Борусия Дортмунд и записа името си като единственият състезател, съумял да означи попадение във всичките шест мача от груповия стадий на Шампионската лига. Това до момента бяха правили единствено Алесандро Дел Пиеро (1995) и Сергей Ребров (1997). Най-скъпият футболист в света Неймар пък пропусна такава опция във вторник против Байерн. През сезон 2013/2014 Роналдо също имаше такава опция, само че пропусна шестата среща поради разтежение.

През октомври Роналдо завоюва за втора поредна година наградата за футболист номер 1 в класацията на ФИФА и получи своята премия от легендите на международния футбол Диего Марадона и бразилеца Роналдо в Лондон. За втора поредна година ФИФА дефинира лауреатите настрана от седмичника France Football, който обичайната връчва "Златната топка" от 1956 година насам. Шест години ФИФА награждаваше спечелилите взаимно с френското издание, само че от 2016 година се организират две обособени анкети и днешната се състоя на Айфеловата кула най-много поради упоритостите на уредниците от седмичника „ Франс Футбол “ да показват славата и цената на трофея след края на съвместяването на премията с Международната футболна централа. Водещ на церемонията бе Давид Жинола, измежду специфичните посетители бе бразилската легенда Роналдо. В анкетата гласоподаваха 173-ма спортни публицисти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР