Футболната обсерватория (CIES) излезе с много любопитна статистика, която показва

...
Футболната обсерватория (CIES) излезе с много любопитна статистика, която показва
Коментари Харесай

Футболната обсерватория : ЦСКА разполага с по-добри играчи от Лудогорец

Футболната обсерватория (CIES) излезе с доста любопитна статистика, която демонстрира кои са най-полезните играчи при основаване на голови положения в Първа лига. В Топ 10 има повече футболисти на ЦСКА - 4, в сравнение с Лудогорец (3). Все отново за отбелязване е фактът, че точно асовете на разградчани - Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей - са първите двама най-опасни играчи в шампионата, с оценка 62.2 за поляка и 58.5 за ганаеца.

Въпросните играчи на ЦСКА, които са доста рискови в основаването на положения, са Тобиас Хайнц, Амос Юга, Християн Петров и Тибо Вион. Всеки от тях е доста друг. Хайнц е мощен в основаване на положения, което не е изненада предвид на неговата позиция и качества. Юга пък впечатлява със своето снабдяване на топката.
 Скаршем: Искам да остана част от ЦСКА
Скаршем: Искам да остана част от ЦСКА

Днес беше награден

В случая на футболиста от ЦСКА става дума за неговите тъчове, които изпълняваше непрекъснато, до момента в който треньор на отбора беше Нестор Ел Маестро. Много впечатляващ е Християн Петров, написа " Мач телеграф ". Защото в Топ 10 на Първа лига няма различен футболист, който да играе играе по-добре във въздуха в атакуващ проект от младия защитник на ЦСКА. Мултифункционалният французин е на другата прекаленост - той е най-силен на земята в атакуващ проект.

Иначе Топ 10 допълват Мазир Сула и Виктор Попов от Черно море, Педро Нареси от Лудогорец, както и Цунами от Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР