Кристиан Николов, който бе обвинен в умишлено причиняване на смърт

...
Кристиан Николов, който бе обвинен в умишлено причиняване на смърт
Коментари Харесай

Ето как убиецът на Милен Цветков може да се измъкне

Кристиан Николов, който бе упрекнат в съзнателно причиняване на гибел на пътя, слад като в злополука постави завършек на живота на журналиста Милен Цветков, може да се измъкне от тежко наказване заради голям брой условности в тази ситуация, които го вършат сложен. Това стана ясно от пояснение пред Bulgaria ON AIR на юрист Димитър Марковски.

Първоначалното обвиняване бе за причиняване на гибел след приложимост на упойващи субстанции. Може ли прокуратурата да потвърди претекст?

" Мотивът, чисто в юридически проект, е обвързван с събитието, когато съдът се занимава с установяване размера на наказването - това може да е смекчаващо и отегчаващо виновността събитие. Това нещо е обвързвано с отговорността, която следва да понесе Кристиан. Трябва да се търсят причини за умисъла за извършаване на закононарушението. Много е тънка разликата сред непредпазливостта и възможен предумисъл в осъществяване на закононарушение ", изясни юристът.

И уточни, че в съответния случай това държание зад кормилото на Кристиан Николов няма логичност. Няма по какъв начин да се потвърди, че тъкмо в този миг той е знаел, че зад кормилото в ударената кола е Милен Цветков.

" Той е съзнавал, че там където подава газ, има хора и коли пред него. Ускоряването в тази права, неналичието на спирачни следи и този упоителен коктейл  - всичко това са причини в поддръжка на тази смяна на обвиняването, което е направила прокуратурата ", обясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

Според него автотехниците доста елементарно от видеокамерите в тази права ще изчислят математически каква е била скоростта на придвижване на автомобила на Кристиан и в кой миг той е ускорил.

Преди това пък бащата и сътрудник на Димитър Марковски - адв. Марин Марковски, разгласи, че обвиняването ще издържи в съда и Кристиан ще получи присъда. " Точната правна подготовка следва да бъде съществено премисляна ", обаче означи той.

" Ако обвиняването не успее да потвърди умисъла, който твърди, тогава има горни правосъдни инстанции, които да преценят дали това е по този начин, в случай че съдът оправдае Кристиан Николов. В рамките на това обвиняване Кристиан Николов няма право на кратко правосъдно разследване, тъй като се приема, че тази гибел е породена съзнателно ", сподели още адв. Димитър Марковски.

Спътниците на Кристиан в джипа - Георги и Симона, са с обвинявания за затаяване на истината. Според адв. Марковски показанията на двамата имат значение по делото, само че явно те не могат да бъдат меродавен източник на доказателствена информация.

" Трябва да се търсят показанията на други очевидци очевидци. Може да получат наказване за затаяването на истината. Един очевидец, в случай че в началото е лъжесвидетелствал, до привършване на досъдебното произвеждане може да каже истината и тогава не носи наказателна отговорност.

Ако се откри, че майката на Кристиан Николов е предоставила ключовете и колата, в случай, че е знаела, че използва опиати, тогава ще носи и тя отговорност ", приключи юристът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР