Крис Линч е американски сериен предприемач, който успява да събере

...
Крис Линч е американски сериен предприемач, който успява да събере
Коментари Харесай

Предприемачът Крис Линч: Социалните мрежи дехуманизират, пречат на хората да общуват лице в лице

Крис Линч е американски сериен бизнесмен, който съумява да събере 150 милиона $ начален капитал за 4 започващи компании и да ги умножи до 7 милиарда $. Сред софтуерните колоси, които получават негови бизнеси са HP, Cisco и Амазон.

В момента управлява компания – водач в пазара на виртуализация на складове за данни. На 8 години стартира да продава вестници, с цел да оказва помощ на родителите си и съумява да построи мрежа от 300 клиенти.

Определя умеенето да преговаряш като най-ценното в света на парите.

– Крис Линч, добре пристигнали в България. Оставам с усещането, че колкото повече пари вършиме, толкоз повече променяте стила си. Това сте вие преди няколко години, а това сте вие няколко стотин милиона $ по-късно. Кой от двамата харесвате повече?

– Този откъм гърба в по-дискретната блузка.

– Вие сте сериен бизнесмен. Какво значи това? Звучи малко като сериен палач.

– Има някакво подобие, тъй като вие повтаряте едно и също, единствено че вместо да убивате хора, убиваме конкуренцията.

– Как стартира вашето премеждие в света на бизнеса и на парите?

– В Съединени американски щати имаме една задача за децата – да разнасят вестници по адресите, и откакто започнах от 7-годишен, в този момент съм на 56, не съм спрял да работя нито един ден. Питаха ме за какво. И аз му споделих на индивида – когато правиш това, което ти харесва, ти не го усещаш като работа. Аз не мисля, че и вие като ме интервюирате, го приемате за работа. За нас и двамата това не е работа сега.

– Да, какво спечелихте?

– Научих се на дисциплинираност, научих се по какъв начин да поддържам връзка с хората, тъй като, нали, аз съм младеж, а би трябвало да групирам пари от тези, на които снабдявам вестници, възрастни хора. Научих се по какъв начин да повеждам договаряния, научих се по какъв начин да спестявам.

– Важно ли е човек да пести? Трябва ли да има доста, с цел да икономисва или може да има по-малко и още веднъж да пести? Какво би му донесло това?

– Това, кое е значимо е да пестите, с цел да усетите потребността от дисциплинираност в живота. Защото човек не е належащо да търси незабавно някаква премия, някакво моментно наслаждение, Не. Трябва да се изчака, от време на време е хубаво да приемеш по-малко, с цел да постигнеш повече, тъй като това ще ви докара до по-добро бъдеще за вас и за вашите близки.

– Сякаш живеем в свят на бързи пари? Бързи ли са парите в IT сферата?

– Така се популяризират нещата. Реалността е, че, с цел да можеш да изградиш една качествена компания, на теб са ти нужни най-малко 10 години.

– Как се печелят обаче, да кажем, 100 милиона $ за финансиране на IT компания, когато има толкоз доста компании, които се борят за сходни финансирания, нещо, което вие сте постигнали?

– Няма някаква магия, главните правила са посветеност, храброст, да имате концепция, и да кажете да, ето това ще създадем и към този момент да си следвате стъпките към задачата.

– Ако аз съм вложител и ви попитам дали да влагам парите си в обществени мрежи, като „ Фейсбук”, като „ Инстаграм”, като „ Туитър”, с 5-годишна вероятност, какво бихте ме посъветвали?

– Ще ви кажа да съкратите периода, да увеличите мащаба и да участвате в нашата активност, тъй като ние сме действителна компания, която дава действителен принос. Ние свързваме света на бизнеса и света на изкуствения разсъдък. Това, което ние вършим се употребява за лекуване на заболявания, за повишение качеството на живота на хората, свързване на хората, а обществените мрежи мисля, че дехуманизират, тъй като те пречат на хората да поддържат връзка лице в лице.

– В какъв свят желаете да живеят децата ви?

– Не би трябвало в един подобен свят да има бариери, ние ги сътворяваме непрестанно, да речем – имаме страни, имаме обособени религии. Аз се надявам да има една среда, която да е безвредна, чиста за моите деца, да има един обединен свят, в който хората да бъдат преценявани по това, което правят, а не от кое място идват, не с какво разполагат и имам вяра, че има доста повече положително в света, в сравнение с зло, макар че знаете, че злото по-добре се популяризира, доста повече внимание получава, само че не трябва да изпускаме от взор положителното и това би трябвало да е основата, върху която нашите деца да се развиват и да търсят по-добър живот, по-добър от нашия, уповавам се.

– Благодаря ви доста, искам ви триумф и в американските, и в българските ви инициативи. Беше ми прелестно.

– Аз ви благодаря.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР