Криптоборсата Bitmart е била хакната през почивните дни, съобщиха оттам.

...
Криптоборсата Bitmart е била хакната през почивните дни, съобщиха оттам.
Коментари Харесай

Хакнаха криптоборсата Bitmart

Криптоборсата Bitmart е била хакната през почивните дни, оповестиха оттова. В резултат са регистрирани загуби за 196 милиона щ. $.

От Bitmart обявиха, че става дума за „ огромен пробив в сигурността “. Оттам споделиха, че хакерите са изтеглили към 150 милиона щ. $ активи. Въпреки това, компанията за блокчейн сигурност и разбор на данни Peckshield пресмята, че загубата е по-близо до 200 милиона щ. $.

Peckshield пресметна още, че криптоборсата е изгубила към 100 милиона щ. $ в разнообразни криптовалути в блокчейна на Ethereum и още 96 милиона щ. $ от монети в интелигентната верига на binance.

Bitmart добави в изказване, че всички тегления са били краткотрайно прекратени до последващо разпореждане. Сега е в ход изчерпателен обзор на сигурността.

Компанията, която предлага композиция от транзакции, търговия с фючърси, както и услуги за кредитиране и залагане, нормално се подрежда като една от най-хубавите централизирани криптоборси по размер, съгласно данните на CoinGecko. Оттам оповестиха, че към момента не е ясно какви вероятни способи са употребявали хакерите.

Миналата седмица криптозаемодателят Celsius Network призна, че е изгубил средства вследствие на хакването на 120 милиона щ. $ на децентрализираната финансова платформа BadgerDAO. А през август хакер открадна токени на стойност над 600 милиона щ. $ от платформата за криптовалути Poly Network.

А тук ще намерите още новини oт!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР