Криминалистите в Пловдив работят по всички възможни версии за трагедията

...
Криминалистите в Пловдив работят по всички възможни версии за трагедията
Коментари Харесай

Лиляна облякла Вилияна в празнични дрехи, преди да я убие

Криминалистите в Пловдив работят по всички вероятни версии за нещастието в село Желязно, където на 1 юни 31-годишната Лиляна Халкалиева умъртви с нож 8-годишната си дъщеричка Вилияна.

Сигналът за майка и дете в безпомощно положение е подаден към 9.20 ч. на тел. 112. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ открили, че Лиляна и Вилияна са с голям брой прободни рани от нож. Двете са превозени до УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, само че момиченцето издъхнало.

31-годишната Лиляна е с заплаха за живота и й следва интервенция. Все още не е ясно за какво младата жена е протегнала ръка на детето си, само че една от версиите е, че тя е имала психологичен проблем, който е скрила от околните си.

Нищо не е предвещавало нещастието. Вчера майката е облякла момиченцето си в празнична рокля за Деня на детето – 1 юни и е трябвало да го заведе до Пловдив.

Хората в селото са шокирани от случилото се. Съседи на фамилията описаха, че детето било добродушно и почтено, а майката гледала детето си с доста обич. Тя все още била безработна, макар че има приключено висше обучение, съобщи Нова телевизия.

„ Научих от полицията, която ме извика в сряда сутринта, Дойдох на място в качеството си на поемно лице “, описа кметът на селото Валентина Узунова. По думите й не е имало никакви индикации, че дамата е способна на сходни дейности.

„ Семейството е доста непретенциозно, доста безшумно. Не са конфликтни, не са проблематични хора и не можем да си разбираем по какъв начин се е стигнало до този случай. Бяхме подготвили празник за децата от селото във връзка 1 юни, само че за жалост го отменихме “, добави тя.

По думите й 8-годишното момиченце приключило 1 клас в учебно заведение в Пловдив. „ Доколкото знам фамилията е финансово добре. Не ми е известно да са имали проблеми “, уточни кметът.

31-годишната Лиляна и щерка й са живеели в Желязно с майката на младата жена. На втория етаж на къщата пък живеел вуйчото на Лиляна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР