Криминалисти от Районното управление в Троян, със съдействието на служители

...
Криминалисти от Районното управление в Троян, със съдействието на служители
Коментари Харесай

Семейство от Троян даде 48 хиляди лева и злато на телефонни измамници

Криминалисти от Районното ръководство в Троян, със съдействието на чиновници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе, за броени дни разкриха телефонна машинация на крупна стойност. Семейство от Троян - мъж на 68 и жена на 64 години, са въведени в илюзия по познатата скица „ оказване на подпомагане на Министерство на вътрешните работи “, съобщава Габриела Тодорова от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч за Българска телеграфна агенция. 

На 9 юли, в интервала от 15:00 до 19:00 часа, фамилията посредством телефонни позвънявания от непознати, представящи се за служители на реда, са излъгани на обща стойност 48 хиляди лв., като са дали пари в разнообразни валути и към 200 грама златни украшения. 

На 11 юли след извършени оперативно-издирвателни мероприятия от чиновници на районно управление (на МВР) – Троян, е арестуван 22-годишен от Троян, престъпно проявен и осъждан. В хода на последвалите процесуално-следствени дейности от жилище, населявано от лицето са конфискувани движимости и предмети, имащи отношение към дейностите му в качество на " муле ". На идващия ден, със съдействието на криминалисти от ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе, е арестуван престъпно проявен и осъждан 32-годишен мъж от крайдунавския град. В населявано от русенеца жилище са открити и конфискувани три СИМ карти, 10 мобилни телефона, 44 импулсни карти и компютърна настройка. Мъжът непринудено е предал паричната сума и златните украшения, отнети от троянското семейство.

Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа, в районно управление (на МВР) Троян е формирано досъдебно произвеждане и се открива съпричастността на двамата към осъществени на 9 юли други три телефонни измами на територията на община Троян.

Работата по случая продължава под управлението на Районна прокуратура - Ловеч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР