Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха

...
Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха
Коментари Харесай

Ало-измамниците хванати! Разкриха нова схема


Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни сътрудници от Солун задържаха създател на телефонна машинация. Установени са и двете му съучастнички в незаконната скица.

Действията са извършени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, Русенско. По случая са работили криминалисти на ГДНП, сътрудниците им от ОДМВР-Русе и Окръжния следствен отдел – Русе в съгласуваност със Службата за отбрана на имуществото в гр. Солун. Работата е почнала след осъществена телефонна машинация на 20 август. По схемата „ нужда от средства за незабавна интервенция на непосредствен “ жертва на закононарушението станала стара жена от гр. Солун, от която са отнети 30 000 евро.

Първоначално на територията на гр. Солун е арестувана 67-годишна жена, българска гражданка, в която била открита част от сумата – 21 650 евро и 229 $. Малко по-късно, на адрес в гр. Ветово, криминалистите задържали и фактическия причинител на измамата, мъж на 40 години. В рамките на извършените процесуално-следствени дейности на адреса, населяван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други движимости, имащи отношение към незаконната му активност.

По случая е открита и съпричастност на още една българка - на 65 години, която поради заболяване от коронавирус все още не е арестувана. И тримата участници в незаконната скица са с голям брой престъпни регистрации и осъждани. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Това е мотивът полицията още веднъж да призове хората по никакъв мотив да не се поддават на телефонни позвънявания от непознати. Когато това се случи, да не работят прочувствено, незабавно да потърсят връзка с близкит
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР