Криминалисти и инспектори от Детска педагогическа стая в Шумен излязоха

...
Криминалисти и инспектори от Детска педагогическа стая в Шумен излязоха
Коментари Харесай

Шуменски криминалисти и ученици на мач срещу агресията

Криминалисти и инспектори от Детска педагогическа стая в Шумен излязоха на терена на СУ “Трайко Симеонов” в сряда следобед в другарска футболна среща против възпитаници. Инициативата „ Приобщи другар “ по концепция на шефа Галина Сакарова е ориентирана към профилираната паралелка „ Физическо образование и спорт “ и цели да откъсне децата от неприятни прояви. Резултатът от дуела на дребни малки врати беше оспорвано подравнен, само че след дузпи редът победи и мачът приключи 8:7 за служителите на реда по фланелки. Областният шеф на Шумен проф.Стефан Желев раздаде премиите и поздрави всички запалянковци в срещата.
 p-1  p-1a  p-2  p-4
В спортната паралелка се образоват 22-ма възпитаници, тренирани от експерти по волейбол, баскетбол и футбол. За мнозина от учениците тренировките са били решаващи, тъй като били “кривнали” по неприятен път, описаха техни педагози. Пример е осмокласникът Илиян Ангелов, минал през интервали на отричане, протест против рестриктивните мерки, блян да бъде престиж измежду съученици, посредством юмручно право. Подвел се по неприятни другари, тествал неразрешени неща, само че към този момент е влезнал в релси, увери той медиите след срещата. Решаващо било, че избрал спорта, като метод за изява на силата и се трансформирал радикално. Мечтае един ден да играе в ЦСКА, само че в главата му се въртят хрумвания и за Реал Мадрид.

Преди първата спортна демонстрация с полицията момчетата се образоваха що е то закононарушение и какви са отговорностите, които носят причинители и съучастници в незаконни действия. Идеята е неофициалните срещи сред възпитаници и полицейски чиновници да станат по-чести, сподели представителят на ОДМВР-Шумен Ася Йорданова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР