Крим е украинска територия, незаконно анексирана от Русия. Това гласи

...
Крим е украинска територия, незаконно анексирана от Русия. Това гласи
Коментари Харесай

Еврокомисията по повод думите на Радев: Крим е украински!

Крим е украинска територия, нелегално анексирана от Русия. Това гласи позицията на Европейския съюз и всички негови 27 държави-членки, съобщи представител на Европейската комисия в отговор на журналистически въпрос във връзка изявлението на Румен Радев по време на президентския спор по Българска национална телевизия, че Крим е съветски. По-рано през днешния ден украинското външно министерство извика българския дипломат в Киев. Министерството на външните работи на Украйна чака президентът на България Румен Радев да опровергае изявлението си за Крим, заяви Киев.

Няма да разясняваме изказването, направено от господин Радев, само че ще напомним позицията на Европейски Съюз за Крим, съобщи представител на институцията.

" Европейската позиция за Крим е доста ясна от 2014 година насам и от този момент е препотвърждавана и преповтаряхме безчет пъти. От позиция на Европейски Съюз и неговите 27 държави-членки Крим е украински. Крим съставлява украинска територия, която беше нелегално анексирана от Русия в нарушаване на интернационалното право ", сподели Петер Стано, представител на Европейска комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР