Кремираха майката на доц. Атанас Мангъров. Достолепната Елена е починала

...
Кремираха майката на доц. Атанас Мангъров. Достолепната Елена е починала
Коментари Харесай

Сълзите не спират! Доц. Мангъров загуби майка си. Тя бе светило в медицината

Кремираха майката на доцент Атанас Мангъров. Достолепната Елена е умряла по-рано този месец на 101-годишна възраст, удостовери пред „ България Днес “ лекарят.
„ За страдание, хората не са безсмъртни. Тежко ми е от загубата на майка ми, само че това са нещата от живота. Доживя до 101 години и умря в дома си. През последните дни от живота си й беше мъчно да става и върви, до момента в който най-после угасна “, с огорчение показа пред вестника Мангъров.
Известният имунолог описа, че няма да провежда заравяне, защото майка му категорично декларирала, че не желае да бъде изпратена в последния си път по подобен метод.
„ Мама бе безапелационна в решението си, че желае да бъде кремирана и аз почетох думата й. Минахме църковния обред и чакаме да получим урната “, сподели доцентът.
Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, също беше известна лекарка и дълги години е била шефка на детското поделение в болничното заведение в Стара Загора. Медицина приключила в Загреб, Хърватия. Столетницата е родом от Ивайловград, само че прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора. Лекарката произлиза от известна фамилия, а нейният татко е бил духовник, който свалял расото поради бялата престилка, тъй като бил по едно и също време с това и педиатър. Приживе Елена си спомняше младините си и по какъв начин тъй като били 5 деца, се налагало да си оказват помощ. Първо тя работела, с цел да оказва помощ на единия си брат да приключи медицина, след това той изкарвал пари и давал на нея.
За дългогодишната си лекарска процедура Елена съумяла да натрупа солидно благосъстояние. Столетничката била заможна, само че не живеела в разкош. Края на дните си прекарала в жилището на сина си на столичната улица „ Оборище “, който се намира в прилежаща кооперация на тази на примата Лили Иванова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР