Кремена Кунева е лицето на фондация За доброто, която се

...
Кремена Кунева е лицето на фондация За доброто, която се
Коментари Харесай

Кремена Кунева: Не искам само да крещя пред парламента, искам да направя нещо

Кремена Кунева е лицето на фондация " За положителното ", която се зае с промяна извън на опазването на здравето и в частност на детското опазване на здравето. Финансист по обучение, 38-годишната влиза в политиката като едно от новите лица в листите на " Демократична България " и е измежду мощното женско наличие на десните кандидат-депутати дружно с  Надежда Йорданова, Елисавета Белобрадова и Кристина Петкова.  

Познаваме Кремена Кунева с изключителните й усилия и дейната работа в помощ на бежанците от Украйна. Тя и фондация " За положителното " бяха и измежду първите доброволци след наводненията в с. Каравелово. За претекстовете й да се кандидатира за депутат, за дамите в политиката и за какво трябва 
 Байдън се закани на Русия 24 септ 2022 | Съединените щати " ще работят със съдружниците си и сътрудниците си, с цел да вкарат спомагателни наказания против...
 

Вие сте известно лице от акцията на фондацията Ви „ За положителното “. Не е изненадващо, че влизате в политиката след толкоз време обществено значима активност. Каква е Вашата персонална мотивация да се кандидатирате за народен представител?

- Когато си споделил А, би трябвало да имаш силата да кажеш и Б. Когато имаш опция, посредством която да се бориш по-ефективно, не би трябвало да я пропускаш. Ние от „ За положителното “ се занимаваме с дела, свързани с детското опазване на здравето, само че факт е, че от един стадий нататък, те са напълно политически. Можем да променяме някакви дребни местни неща, само че без промени в политиката тематиките за детското опазване на здравето стигаш до една стена.   

- „ Демократична България “ е една от дребното партии с толкоз доста дами в листите. И въпреки всичко, за какво има толкоз малко дами в политиката?

- Жените към момента са малко на всички места на управнически позиции. В България още по-малко. Работя във фондация от 8 дами и в по-голям екип, който главно е формиран от дами. Смея да настоявам, че жените сме страхотна мощ! 

Ние сме по-оперативни, по-действащи, по-малко говорещи, в сравнение с настоящи. Също по този начин сме много по-трудни за замесване в корупция по отношение на мъжете.

В нашите морални устои чисто генетично са заложени такива механизми за реакция вид майчински и това ни ограничава  да вършим неща, които не са в интерес на обществото. А на тези избори дамите в листите на „ Демократична България “ са повече от всеки път и дръзвам да настоявам, че дамите са най-представени точно в „ Демократична България “. Даже в 25 МИР са 6 дами – повече от всички други избори до момента. Тази женска сила, която е подценявана толчав време, е време да покаже своя капацитет.

 Кой е най-големият проблем в опазването на здравето, в което се потопихте дълбоко?

- Корупция. Неефективна система, корумпирана по най-високите етажи на властта. Корупцията си върви на всевъзможни равнища, не е обвързвана единствено с пари и е двустранен развой. И когато си затваряш очите. Корумпираният и корумпиращият. Когато ни е боязън да приказваме за проблемите, когато нямаме смелостта за смяна, ние сме част от този модел на корупция. Бюджетът за опазването на здравето не е толкоз дребен. Голяма част от бюджетните средства могат да бъдат усъвършенствани, проследими и това се случва с цифровизация. Така парите могат да бъдат насочвани в действителност там, където са нужни.  

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР