Кремъл се връща обратно към зърнената сделка - спорезумението между

...
Кремъл се връща обратно към зърнената сделка - спорезумението между
Коментари Харесай

Русия се връща към зърнената сделка

Кремъл се връща назад към зърнената договорка - спорезумението сред Русия и Украйна за експорт на блокираното поради войната зърно, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Москва се отдръпна от договорката поради офанзива в региона на Севастопол, като съгласно РФ зад нея стои точно Украйна. Киев отхвърля. Решението на Кремъл обаче ускори страховете, че се задава нова заплаха от продоволствена рецесия и всеобщ апетит, съобщи Фрог. 

Руското министерство на защитата заяви, че е получило писмени гаранции от Киев да не употребява черноморския зърнен кулоар за военни интервенции против Русия.

" Руската федерация смята, че получените все още гаранции наподобяват задоволителни и възобновява осъществяването на съглашението “, се споделя в изказването на министерството.

Турският президент Реджеп Ердоган сподели по-рано, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е споделил на турския си сътрудник, че договорката за зърно от 22 юли, реализирана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, ще продължи да работи от обяд в сряда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР