Кремъл обяви днес, че руските сили възнамеряват да превземат части

...
Кремъл обяви днес, че руските сили възнамеряват да превземат части
Коментари Харесай

Песков стресна Украйна, какво съобщи

Кремъл разгласи през днешния ден, че съветските сили имат намерение да завладяват елементи от Източна и Южна Украйна, които Москва разгласи за нейна територия. Кремъл обаче не е определил ясно задачите на военната си акция, а представителят на Кремъл Песков наподобява сложи граници по отношение на украинската територия, която страната в този момент му счита причисли, показва Ройтерс.

Москва разгласи анексирането на четири украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, след " референдуми " през септември, чиито резултати бяха отхвърлени като подправени от Киев, Запада и множеството страни членки на Организация на обединените нации.
-->
Нито една от областите не е напълно под съветски надзор, а Кремъл по този начин и не очерта ясни граници на анексирането.

На въпрос дали Русия ще причисли нови територии отвън четирите области, Песков сподели пред публицисти: " Няма подозрение по въпроса. Най-малкото не е имало изказвания по тематиката. Но въпреки всичко има още доста работа за извършване за освобождение на териториите; в някои от новите области на Руската федерация има окупирани територии, които би трябвало да бъдат освободени ".

" Говоря за елементи от Донецката република, както и за територии, които станаха част от Руската федерация и след това бяха окупирани още веднъж от украинските войски ", посочи той, представен от Българска телеграфна агенция.

В своята контраатака Украйна отблъсна съветската войска в дребна част от Луганска област. Миналия месец силите на Москва се изтеглиха от всички елементи на Херсонска област, които досега направляваха на западния бряг на река Днепър, в това число и от регионалната столица Херсон, показва Ройтерс.

В изявлението си Дмитрий Песков призна за опасности от украински офанзиви на Кримския полуостров, съобщи Франс прес. " Съществуват опасности - украинската страна продължава да следва своята линия на държание и организира терористични офанзиви ", акцентира той.

Говорителят на Кремъл отговори на журналистически въпрос за работата на съветските управляващи на Кримския полуостров и тяхната резултатност. " Не мога да преценява дали (техните действия) са задоволителни или незадоволителни, би трябвало да попитате военните ", разяснява той.

От съветското министерство на външните работи оповестиха също през днешния ден, че целта на обособяването на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ е " прекъсване на обстрела от Украйна ", осведоми Ройтерс.

Двете страни се упрекват взаимно за офанзивите по най-голямата нуклеарна централа в Европа. Страхът от нуклеарна злополука след продължаващия обстрел по АЕЦ-а под съветски надзор е причина нуклеарният регулатор на Организация на обединените нации - Международната организация за атомна сила, да приканва за демилитаризирането на зоната към нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР