Кремъл обяви, че присъждането на Оскар на документален филм за

...
Кремъл обяви, че присъждането на Оскар на документален филм за
Коментари Харесай

Кремъл видя политизиране заради оскара за Навални

Кремъл разгласи, че присъждането на " Оскар " на документален филм за хвърления в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални демонстрира прочут детайл на политизация от Холивуд, съобщава Ройтерс.

" Навални ", който завоюва премията " Оскар " за най-хубав документален филм на тазгодишната гала, демонстрира по какъв начин критикът на Кремъл се възвръща в Германия след отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир през 2020 година и работи с проверяващия новинарски канал Bellingcat, с цел да разкрие виновните.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не е гледал кино лентата, само че все пак смее да допусна, че несъмнено има прочут детайл на политизиране на тематиката. По думите му Холивуд не е чужд за политиката. Не мога да приказвам за никакви кинематографични достолепия на този филм, тъй като не съм осведомен с него, добави той.

Във филма Навални трансферира отговорността за епизода с отравянето на екип от сътрудници от службата за държавна сигурност на ФСБ. Русия отхвърля да се е опитвала да го убие.

Навални от дълго време е бодил в очите на президента Владимир Путин, който се грижи да не загатва името му обществено. Сега той излежава комбинирани присъди от 11-1/2 години в наказателна колония с висока степен на сигурност за машинация и пренебрежение към съда по обвинявания, които съгласно него са скалъпени, с цел да го накарат да млъкне.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР