Кремъл обяви, че Кримският полуостров, който Русия анексира от Украйна

...
Кремъл обяви, че Кримският полуостров, който Русия анексира от Украйна
Коментари Харесай

Кремъл обяви: Крим не е в дневния ред на срещата Путин-Тръмп

Кремъл разгласи, че Кримският полуостров , който Русия анексира от Украйна през 2014 година, е неразделна част от Русия и няма да е тематика в дневния ред на срещата на съветския президент Владимир Путин с американския му сътрудник Доналд Тръмп в Хелзинки по-късно този месец.

Путин е подготвен да търси взаимни отстъпки с Тръмп по всички други въпроси , добави представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на конферентен диалог с публицисти.

" Руският президент съобщи няколко пъти и изясни на своите събеседници, че сходен проблем като Крим в никакъв случай не може да се появи в дневния ред , като се има поради, че Крим е неразделна част от Русия. Всичко останало е въпрос на консенсус, полемика и търсене на вероятни точки за контакт ", съобщи Песков.

 Тръмп може да признае Крим за съветска територия
Тръмп може да признае Крим за съветска територия

Ще беседваме за всичко. Ще приказваме за Украйна, ще беседваме за Сирия

Коментарите от страна на съветските управляващи идват, откакто Тръмп загатна, че може да е подготвен да одобри Крим като част от Русия .

" Ще би трябвало да забележим ", отговори американският държавен глава на въпрос дали такова признание от страна на Съединени американски щати би могло да се случи.

Путин и Тръмп ще се срещнат в Хелзинки на 16 юли, а президентът на Съединени американски щати означи, че възнамерява да разиска " всичко " с съветския си сътрудник. Русия окупира Крим през 2014 година след революцията в Украйна, като този ход беше избран като " нелегално анексиране " от страна на Съединени американски щати и техните съдружници.

 Кремъл и Белият дом потвърдиха: Среща Тръмп-Путин - Хелзинки, 16 юли Обновена
Кремъл и Белият дом потвърдиха: Среща Тръмп-Путин - Хелзинки, 16 юли

Двамата ще обсъдят редица въпроси от интернационален и двустранен темперамент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР