Крайцерът “Император Александър III е оборудван с 16 балистични ракетиИзстреляна

...
Крайцерът “Император Александър III е оборудван с 16 балистични ракетиИзстреляна
Коментари Харесай

Русия тества нова ядрена подводница

Крайцерът “Император Александър III ” е оборудван с 16 балистични ракети
Изстреляна бе ракета “Булава ”

Новата съветска атомна подводница “Император Александър III ” извърши сполучливо тестово изстрелване на балистичната ракета “Булава ”, предопределена да носи нуклеарни бойни глави, заяви съветското министерство на защитата.

В рамките на заключителния стадий от държавната стратегия за тествания новият стратегически ракетен подводен крайцер с нуклеарна мощ “Император Александър Трети ” сполучливо изстреля междуконтинентална балистична ракета с морско базиране от акваторията на Бяло море (Северозападна Русия - бел. ред.) по полигона “Кура ” на полуостров Камчатка (крайната североизточна част на Русия). Изстрелването на ракетата се извърши в естествен режим от подводна позиция. Ракетните глави доближиха местоназначението в избраното време. Изстрелването на балистичната ракета е последният детайл от държавните тествания, след което ще бъде взето решение за въвеждане на подводницата на въоръжение във военноморските сили, обявиха от министерството.

Атомната подводница “Император Александър III ” бе пусната по вода от съветския президент Владимир Путин в края на предходната година. Тогава той анонсира строителството на още четири такива плавателни съда. Тези атомни подводници принадлежат към четвърто потомство и са част от подводните сили на Северния и Тихоокеанския флот.

Ракетният крайцер със стратегическо предопределение клас “Борей-А ” е оборудван с 16 ракети “Булава ” и съвременни торпедни оръжия. Представлява модифицирана версия на подводниците от плана “Борей ” - главните разлики са в електрониката, до момента в който ракетното съоръжение остава същото. В допълнение, кабината, хоризонталните кормила и килът, който е станал напълно движещ се, са претърпели промени. Освен това новият клас подводници са по-тихи от предшествениците си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР