Крайнодясната „Алтернатива за Германия” стана втора политическа сила в две

...
Крайнодясната „Алтернатива за Германия” стана втора политическа сила в две
Коментари Харесай

Местният вот в Германия: "Алтернатива за германия" вече е втора сила на места

Крайнодясната „ Алтернатива за Германия” стана втора политическа мощ в две източно-германски провинции.

В Саксония и в Бранденбург обичайните партии съумяха да запазят лидерски позиции, само че по-малко германци им дадоха своя избор.

30 години след рухването на Берлинската стена германците остават разграничени. В източните провинции Саксония и Бранденбург „ Алтернатива за Германия” събира два пъти повече гласове спрямо резултатите от евровота през май.
Пребиха водач на „ Алтернатива за Германия ” в Бремен Франк Магниц е признат в болничното заведение със съществени контузии
В Саксония печелят християндемократите с над 32%, само че крайнодесните взимат 28% от гласовете. Социалното неодобрение и мигрантите са двете тематики, които разделят германците в тази провинция.

Парадоксът на вота е, че Саксония е най-развитата стопански източногерманска провинция, а чужденците в нея са минимум на брой.

" Алтернатива за Германия " се наложи като втора политическа мощ и в Бранденбург с близо 24%, макар че социалдемократите съумяха въпреки и с малко да запазят първата позиция - 26%. И в двете провинции изборна интензивност бе над 60%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР