Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонару нападна политическите си врагове

...
Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонару нападна политическите си врагове
Коментари Харесай

Болсонару: Кризата с коронавируса е медийна измама

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонару атакува политическите си врагове и медиите в целеустремено заблуждаване на хората за заплахата от ковид, написа " Гардиън ".

Пандемията лиши живота на повече от 15 000 души и болести над 350 000 по света. През последните седмици огромна част от страните в Латинска Америка затвориха границите и блокираха огромните градове в обезверен опит да се ограничи разпространяването на болестта.
 Болсонару не се опасява от ковид, снима се със свои поддръжници
Болсонару не се опасява от ковид, снима се със свои поддръжници

След спекулациите към здравословното му положение

Но Болсонару е срещу сходни фрапантни ограничения, отхвърляйки медийната " нервност " и наричайки болестта " дребен грип ".

В изявление в неделя вечерта бразилският водач още веднъж омаловажи пандемията и нападна губернаторите на основни щати, в това число Рио де Жанейро и Сао Пауло, за решенията им да наредят на жителите да останат по домовете си и да наложат карантина.

" Скоро хората ще видят, че са били заблудени от тези губернатори и от огромна част от медиите що се отнася до ковид ", означи Болсонару.

Бразилските управляващи оповестиха, че 25 души са умряли от вируса, а доказаните случаи са 1546.
 Болсонару: Нямам ковид
Болсонару: Нямам ковид

" Тестът е негативен ", удостовери Едуардо Болсонару

Според Болсонару провеждащите се в страната митинги, които не престават към този момент шеста нощ, са част от скрит план на медиите за свалянето му.

" Позорна акция, колосална и неуместна акция против президента. Те желаят да ме смъкват ", оплака се той.

Днес бяха оповестени две социологически изследвания, които демонстрират необятно неодобрение от държанието на Болсонару.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 доказани случаи, а умрелите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 350 000 случаи и над 15 000 умряли в 167 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР