Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието

...
Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора зове града да въстане: Стига вече! Излизайте и изразете позиция

„ Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Липса на образование, просвета, морал, изопачен шовинизъм! Стига толкоз! “
С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прикани жителите на града да изразят позицията си против насилието в понеделник. Повод за острата му реакция стана казусът с обезобразеното с макетно ножче момиче. В профила си във фейсбук Тодоров написа: „ Пълна поддръжка за потърпевшото момиче “.
„ Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Липса на образование, просвета, морал, изопачен шовинизъм! Стига толкоз! Като жители би трябвало да покажем, че сред нас няма място за сходни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18:00 ч. да изразим своята позиция “, добави Тодоров.
От Апелативната прокуратура – Пловдив оповестиха, че на 27 юни в Районната прокуратура в Стара Загора е постъпило съобщение от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора за стартирано досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета на 18-годишно момиче.
„ По случая незабавно е почнало следствие под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и проверяващ орган от Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. Проведени са първични дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, и освидетелстване на потърпевшата “, оповестиха от прокуратурата. Ден по-късно на причинителя на действието – 26-годишен мъж с букви Г. Г., е било предявено разпореждане от Районната прокуратура в Стара Загора за привличането му в качеството на обвинен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР