Краят на 2020 г.-година, в която светът се обедини, за

...
Краят на 2020 г.-година, в която светът се обедини, за
Коментари Харесай

Новогодишни традиции и суеверия от цял ​​свят

Краят на 2020 г.-година, в която светът се сплоти, с цел да се бори с общ зложелател, световната пандемия - може да е подобаващ миг да изпробваме някои от многото съществуващи суеверия, с цел да ни донесат една чисто новата година.
Защо не опитате някои от най-популярните традиции в света за " извикване " на шанса на Нова година!
Кои са те, разкрива " Сабах ".
Новогодишната нощ в Турция се чества посредством разтрошаване на нар пред прага. Това се прави, с цел да донесе разцвет през идната година.
Когато камбаните бият в среднощ,. Смята се, че традицията първоначално е излъчена устно и публично е написана като стихотворение в края на 18-ти век. „ Auld Lang Syne “ се пее като национална мелодия в среднощ, с цел да се изпрати остарялата година. Значението на заглавието му може жестоко да се преведе като „ За старите времена “, а текста, който стартира с риторичен въпрос, се смята за прослава на дългогодишните другарства. Песента е също толкоз известна в Съединени американски щати, както и в Обединеното кралство за отбелязване на прехода към нова година.
Съединени американски щати, и по-точно южните щати, имат още един бит, обвързван с новогодишната нощ и това е потреблението на грах и зеленчуци като първите храни на Нова година . Зърната съставляват шанс, разцвет и благосъстоянието, и както сочи суеверието, човек би трябвало да изяде 12 зърна, с цел да ознаменува особено всеки месец от годината. Подобно поверие съществува в Испания, в която съвсем всеки испанец взе участие в конкуренция за събаряне на земята на 12 зърна грозде, когато камбанен часовник бие 12 пъти тъкмо в среднощ. Според суеверието традицията освен прогонва злото, само че и носи шанс и разцвет през идващите 12 месеца.
. Смята се, че носи шанс и съгласно суеверието, колкото повече разрушени чинии има на вратата ви, толкоз по-добре.
Ако сте си мислели, че до момента сте прекарвали новогодишната нощ в крайности, значи не сте ходили в Бразилия, където се счита, че прескачането на седем талази, до момента в който часовникът удря в среднощ, носи шанс. Според суеверието човек би трябвало да се изправи лице в лице с вълните и да си пожелае нещо на всяка прескочена вълна. Бразилците също обичат да носят бяло в новогодишната нощ.
Най-болезненият обред за Нова година наподобява е в Панама. В среднощ се възпламеняват облици, наричани „ мунекос “. Чудовищата могат да наподобяват на плашила или да бъдат като кукли от плява, наподобяващи известни фигури. Те са натъпкани с бомбички и запалвани в среднощ и бити, с цел да се унищожат злите духове от миналата година, правейки място за шанс през идната.
Голямата премия за най-трудната за осъществяване традиция обаче би трябвало да получат руснаците. В чест на новата година дълбоководни водолази изрязват дупка в замръзналото езеро Байкал в Сибир, с цел да засадят дърво на морското дъно.
, тъй като наподобяват на монети и по този метод символизират разцвет и благосъстояние. Филипинците обичат също да скачат високо в полунощ; както повелява суеверието, това ще ги направи по-високи.
Те не са единствените, които имат вяра в скока в навечерието на Нова година, като датчаните също обичат да скачат, само че от стол, символизирайки скок към новата година .
За най-вече носещ шанс се смята тъмнокос мъж, който носи със себе си въглен, парче самун, монета и пиво, символизиращи топлота, храна, финансов разцвет и положително въодушевление.
Подобно на Турция, гърците също трошат нар пред вратата си и колкото повече се разхвърчи той, толкоз по-добре, защото повече разрушени семена носят повече шанс. Но нашите съседи в Егейско море имат също неповторимата традиция да закачат на вратата си лук, който символизира прераждането.
Докато турците изливат разтопено олово във вода, с цел да отхвърлен всевъзможни зли очи или проклятия когато и да е на годината, в Германия и други немскоезични страни има традиция да се топи олово, с цел да се вършат прогнози за годината.

Една от най-милите новогодишни обичаи, която може да се окаже най-важна за някои тази година, се практикува от колумбийците и включва взимане на празен куфар и разхождане с него към блока. Според суеверието това ще докара до година, изпълнена с пътувания.
Докато множеството от нас ще честват тази новогодишна нощ вкъщи, заобиколени или не от близки, мнозина ще се откажат от международната традиция да си разменят целувка в среднощ. В следващото злополучно ограничаване, въведено тази година, Австралия стана първата страна в света, в която публично не разрешиха този акт!
Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР