Край с примирието между ГЕРБ и обединението Продължаваме промяната-Демократична България.

...
Край с примирието между ГЕРБ и обединението Продължаваме промяната-Демократична България.
Коментари Харесай

Край с примирието: ГЕРБ чака кабинет до неделя. Иначе задейства план Б

Край с примирието сред ГЕРБ и обединяването " Продължаваме промяната-Демократична България ". Партията на Бойко Борисов чака ПП-ДБ да й показа проектосъстав на кабинета си до неделя. Ако това не стане, предлага държавно управление на малцинството.

Това разгласи през днешния ден председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова след декларираната като взаимна среща за сформиране на обща управническа стратегия, стартирана през вчерашния ден от съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев. Атанасова изрази възмущение, че на нея се явил единствено Николай Денков, а Василев показал безгрижие.

До края на утрешния ден, сложи период Атанасова, би трябвало да са направени всички секторни политики от предизборните платформи и на двете обединения - " нанесени в табличен тип с това какви ограничения, механизми и законодателство ще се наложи да вземем в едно общо държавно управление със споделена отговорност ", съобщи тя пред публицисти след края на срещата. 

Втората обсъждана тематика е била бюджетът, като на следващия ден, както бе планувано, ще бъдат поканени представители на Министерство на финансите. 

" Освен това, поставихме като изискване в границите на почивните дни да ни бъдат предоставени състав и конструкция на Министерски съвет, тъй като в случай че към момента сътрудниците от коалиция ПП-ДБ смятат, че е редно ние да постъпим ексцентрично да се откажем от първия мандат и да ги подкрепим като направляваме като законодателна власт втория... Ако и това не се случи в границите на тези периоди, които сме разписали, имаме цялостните учредения да считаме, че те подхождат безусловно неофициално към това да формираме дружно болшинство, да формираме общо ръководство ", съобщи председателката на ПГ на ГЕРБ и продължи:

" Самият факт, че на тази среща единствено акад. Денков се появи... Асен Василев, който пред мен персонално беше удостоверил, че ще се появи на срещата, в продължение на час не пристигна, аз мисля, че това е очевидна проява, че те нямат сериозна ангажираност към това, което обявиха през вчерашния ден. Не знам на какво се дължи това едно да приказваш във вчерашния ден, през днешния ден да правиш нещо напълно друго, само че ние по този начин или другояче сме споделили, че търпеливо ще извървим целия развой. " - заяви по-късно Атанасова.

И продължи да втвърдява тона - по какъв начин доста пъти на ГЕРБ й било повторено, че ПП-ДБ имат гласоподаватели и решение на националните органи за некоалиране и неподкрепа за кабинет с присъединяване на ГЕРБ, " само че ние също имаме гласоподаватели ".

" Когато се водят съществени диалози за ръководство, това не е детска игра. Това не е през днешния ден едно, на следващия ден друго. Ако до неделя не ни се показа състав на кабинет, ще считаме, че илюзията, че можем да приказваме съществено за устойчиво държавно управление, е лишена от смисъл. Т.е. всичко това беше илюзорно за огромната отговорност на някой.

Ние неведнъж сме говорили за идващите стъпки - диалог с всички останали политически партии и парламентарни групи. И естествено финален вид е държавно управление на малцинството. "

На въпрос, т.е. в случай че до неделя ПП-ДБ не показват проектокабинета си, то ГЕРБ няма да поддържа втория мандат, Атанасова отвърна:

" Вижте, аз не знам по какъв начин наподобява този роман на българите. Първото изискване от страна на Политическа партия и Демократична България беше да се откажем незабавно от мандата, който сме получили като първа политическа мощ, с цел да подкрепим техен кабинет. Нали по този начин? След решение на техните национални органи. Техните национални органи взеха решение още на идващия ден след изборите, че няма да поддържат ГЕРБ в първия мандат - и това на нас ни беше ясно.

С цялата отговорност към страната подхождаме към тозии развой, тъй като най-лесно бе мандатоносителят, първата политическа партия на два следващи избора, да стартира да води диалози с други. Ние неведнъж казахме, че всеки състав и конструкция на Министерския съвет следва да отразява това, че ГЕРБ е победител на два следващи избора. "
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР