Край! Кабинетът Денков-Габриел“ реши окончателно съдбата на АЕЦ Белене“. Правителството

...
Край! Кабинетът Денков-Габриел“ реши окончателно съдбата на АЕЦ Белене“. Правителството
Коментари Харесай

Окончателно! Кабинетът реши съдбата на АЕЦ „Белене“. Министър Радев със специална мисия

Край! Кабинетът „ Денков-Габриел “ реши дефинитивно ориста на АЕЦ „ Белене “. Правителството анулира решенията за създаване на Втора атомна и определянето й за обект с национално значение.
На днешното си съвещание Министерският съвет одобри решение, с което анулира решение на държавното управление от 2018 година, обвързвано с бъдеща нуклеарна централа „ Белене “, написа Стандарт.
На 29 юни 2018 година Министерският съвет приема въпросното решение № 447, с което на собствен ред се анулира предходно държавно решение – № 250 от 2012 година, което пък анулира Решение № 259 от 2005 година, за установяване на енергиен обект „ Ядрена централа на площадка „ Белене “ като обект с национално значение и за създаване на нуклеарна централа на площадка „ Белене “, за осъществяване на договаряния с евентуални вложители и производители на съоръжение.
Правителството разпорежда на министъра на енергетиката Румен Радев да предприеме дейности за преустановяване на оповестената от НЕК ЕАД процедура за избор на стратегически инвеститор/ри за създаване на АЕЦ „ Белене “ и за известяван на предпочетените претенденти за подаване на обвързващи предложения, с които е подписан контракт за конфиденциалност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР