Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на

...
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на
Коментари Харесай

Николай Витанов: Надига се нова коронавирусна вълна

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 26 юли 2021 година
Обстановката се развива съгласно упованията. Преди седмица предизвестих, че новата вълна стартира бавно да се надига.
Неофициално то си беше ясно още седмица преди този момент. Ето прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. Както виждате, картата беше доминантно зелена, в този момент почва да жълтее.

Това разяснява във " Facebook " математикът Николай Витанов.

Какво следва от това обаче. Следва ли да се поникьосваме? Отговорът е -НЕ! Жълтото демонстрира, че в съответните области просто би трябвало да сме по-внимателни и да не седим доста по места, където има доста хора. С това мислено и с обикновените защитни ограничения - няма проблем. Тъй, че, който е на отмора, изключително по морето - карайте си я умерено, просто имайте едно мислено. Когато по картата се появи оранжево, тогава към този момент ще би трябвало да се внимава повече.

Оранжево към този момент няма, няма и да има скоро. Тъй, че приятна отмора.
Сега чисълцата за деня. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.025. Толкова почти беше и при започване на предходната седмица. Играе към 1 - ту под 1, ту над 1.

Това демонстрира, че разтоварването на здравната система е на път да приключи и броят на дейните случаи ще почне постепенно да нараства. Това към момента не е проблем, не се чака да бъде проблем и най-малко през идващите 2 седмици. Хората на първа линия може да си поемат мирис - не се чака внезапно утежняване на обстановката в идващите 2 седмици. Починете си и вие, доколкото е допустимо. Засега хората на доцент Кунчев се борят с вируса, чака се тая линия на опозиция да почне да поддава във втората половина (и по-към края) на август. Тъй, че събирайте сили.

Индикаторите за промяна на тренда имат ниски стойности. Този в София е над 20 пъти под сериозната стойност, по морето са над 10 пъти под сериозната стойност. Това демонстрира, че ситуацията остава спокойна, с очертаващо се постепенно утежняване, което вън откабинета ми към момента мъчно ще се вижда. Та по този начин, вие знайте, че го има, само че не го забелязвайте още. Вършете си работата или си почивайте и в случай че сте в областв жълта зона, просто спазвайте обикновените ограничения и избягвайте събиранията на доста хора на едно място.
Лятото си продължава и то още е умерено. Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР