Кръстевич остана отново без вода, близо две седмици след големия

...
Кръстевич остана отново без вода, близо две седмици след големия
Коментари Харесай

Кръстевич пак остана без вода

Кръстевич остана още веднъж без вода, близо две седмици след огромния дъжд на 29 август селото отново е на режим на водоподаването. Това заяви кметът Тодор Стоев. От 14 септември селото ще има вода единствено от 17.00 до 21.00 часа. От вечерта до късния следобяд на идващия ден тръбите ще са сухи, а жителите на Кръстевич ще се надяват да се събере задоволително вода от пресъхналата вада, с цел да стигне живителната течност до чешмите им.

През последните дни жителите на Кръстевич понижиха, от близо 600 индивида, които идват да прекарат летните месеци, в този момент селото е с най-малко към 100 индивида. Но даже по-малкия брой поданици не обезпечава по-добро водоснабдяване. Молим се да завали, да се изпълни рекичката, с цел да имаме вода, сподели кметът на селото.

През лятото жителите на Кръстевич проведоха митинг, пожелаха инспекция на водоизточника и водоема, само че се оказа, че единствената причина за сухия режим е неналичието на вода в реката, която водоснабдява селото.

Имам уверението от кмета на Хисаря, че общината ще подкрепи съгласно опциите си жителите на Кръстевич с бутилирана минерална вода, сподели кметът на Кръстевич Тодор Стоев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР