Краставиците са един от най-диетичните продукти. Те съдържат минимум калории

...
Краставиците са един от най-диетичните продукти. Те съдържат минимум калории
Коментари Харесай

Съхраняване на краставици

Краставиците са един от най-диетичните артикули. Те съдържат най-малко калории и запълват стомаха, като основават възприятие на задоволеност.

Краставиците могат да се консервират, само че това се отнася до корнишоните – дългите краставици не са вкусни, в случай че се приложи тази технология по отношение на тях.

Пресните краставици могат да се запазят по този начин, че да се употребяват за приготвянето на вкусна свежа салата. За да съхраните добре краставиците, те би трябвало да бъдат преди малко откъснати от лехата.

Краставиците ще се запазят хрупкави и свежи, в случай че ги откъснете дружно с част от стъблото. Потопете стъблата в съд с вода, все едно сте създали букет от краставици.

 Краставици

Когато ви се наложи да извършите салата, извадете една-две краставици от зеления букет. Сменяйте водата на всеки три дни и по този начин краставиците ще са свежи десетина дни.

Ако краставиците са от магазина, наредете ги една до друга на ветровито място, само че не в хладилника, и два пъти на ден ги пръскайте с вода, с цел да запазят свежестта си.

За да останат краставиците свежи и сочни по-дълго време, намажете ги с разрушен белтък. Ципата, която ще се образува от белтъка, няма да разреши влагата да се изпарява от краставиците.

Истинските фенове на зеленчуци, които имат лична леха в двора или на вилата, могат да приложат един доста забавен метод за запазване на краставици.

Краставиците би трябвало да се садят сред зелки. Когато се оформят първите дребни краставички, те би трябвало да се мушнат сред листата на оформящия се зелев кочан. Когато зелката се затвори, порасналата краставица ще е в нея. Тя ще е леко изкривена, само че по този начин може да се резервира до пролетта.

В ледник краставиците се съхраняват най-дълго в железен съд с похлупак. При температура към 6-7 градуса те ще се запазят двадесет дни или цялостен месец. Краставиците не трябва да се мият, преди да се сложат в хладилника.

Най-дълго се съхраняват краставици благодарение на оцет. Налейте на дъното на емайлиран съд малко оцет. Сложете от горната страна решетка, с цел да не се допират краставиците до киселината, и ги наредете върху решетката. Захлупете компактно - в тази оцетна камера зеленчуците се съхраняват два месеца и повече.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР