Красотата извира отвътре“ е израз, който често чуваме. В повечето

...
Красотата извира отвътре“ е израз, който често чуваме. В повечето
Коментари Харесай

Тeзи плодове ви помагат да останете млади

Красотата извира от вътрешната страна “ е израз, който постоянно чуваме. В множеството случаи се пояснява като пояснение за смисъла на душата и характера на хората и по какъв начин те ги „ красят “. Днес ще обърнем внимание на друго тълкувание – хубостта като резултат на вярна грижа за организма, консумация на храни, поддържащи кожата свежа, млада и безупречна. Красотата в действителност идва от вътрешната страна – от това, което ядем, от метода, по който се отнасяме към своето тяло, от съществуването или избягването на нездравословни привички.

Когато приказваме за хубост, постоянно имаме поради и положението на кожата. Красива е тази кожа, която преди всичко е млада и еластична, без петна и без недостатъци, фини линии и бръчки. За положението на кожата са виновни освен качеството на съня, подобаващата козметика, избягването на тютюнопушене, прекалено излагане на слънце, само че и храните, които консумираме. Както е известно, злоупотребата с въглехидрати и изключително със захар вреди на кожата и е измежду главните аргументи за преждевременното ѝ стареене. Какво обаче ни оказва помощ да съхраним младостта на кожата? Според уеб страницата за здравословни препоръки healthline тези плодове, които елементарно може да си набавите, ще ви оказват помощ да останете млади.

1.       Папая
Защо хората в Средиземноморието живеят младолики старини
Ако сте отскачали на екскурзия или посещаване до някоя средиземноморска страна, то безспорно сте забелязали младоликите старци, изпълнен...
Прочети повече
Богат на витамини, минерали и антиоксиданти, този плод се бори със свободните радикали, защищава кожата от нездравословното им влияние и ви оказва помощ да съхраните младостта. Папаята доставя на тялото скъпи субстанции, които са потребни за здравето на кожата. Сред тях са:
витамини А, С, К и Е, калций, калий, магнезий, фосфор, витамини от група В.
Най-ценното вещество в папаята, което обезпечава мощен анти-ейдж резултат, е ензим, наименуван папаин. Той обезпечава спомагателни изгоди срещу стареене и е измежду най-ефективните противовъзпалителни средства в природата. Неслучайно папаята се среща в доста козметични артикули за грижа за кожата като кремове, масла, маски и ексфолианти. Опитайте да увеличите потреблението на папая и се насладете на страхотните изгоди за тялото ви.

2.       Боровинки

Тайната на боровинките се крие както в благосъстоянието на витамини и минерали, най-много С и А, по този начин и в антиоксиданта антоцианин, който е мощно средство срещу стареене на кожата. Цветът на сините боровинки се дължи точно на този антиоксидант. Антоцианинът защищава кожата и подкрепя възобновяване ѝ от нездравословното влияние на слънчевите лъчи,  градското замърсяване, напрежението, загубата на колаген с възрастта. Боровинките (особено червените) са потребни за дамите и тъй като защищават и поддържат здрава пикочно-половата им система, а здравето също е източник на хубост.
10-те храни, които ще задържат младостта за най-дълго
Вероятно всички сме наясно, че здравословното ни положение зависи най-много от храната, която консумираме и метода на живот, по който см...
Прочети повече
3.       Авокадо

Мастните киселини, на които е богат този плод, се борят с възпаленията и подкрепят поддържането на кожата еластична и гладка. Плодът съдържа и хранителни субстанции, които предотвратят отрицателните резултати от стареенето, измежду които са витамини от група В, витамини С, К, Е. Каротеноидите в авокадото също оказват помощ за блокиране на токсините и вредите от слънчевите лъчи, които са измежду най-честите причинители на прибързано стареене на кожата ви.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР