Красива цветна фигура, изобразяваща пеперуда, е оформена на подполощадното пространство

...
Красива цветна фигура, изобразяваща пеперуда, е оформена на подполощадното пространство
Коментари Харесай

Пеперуда от живи цветя краси центъра на Благоевград

Красива цветна фигура, изобразяваща пеперуда, е завършена на подполощадното пространство при Американски университет, наоколо до бул. „ Св. св. Кирил и Методий “ в Благоевград.

Тя е комбиниране от разноцветни теменужки, които ще продължат да цъфтят до м. май.

Около самата фигура са сложени бели мраморни камъни, които не потъмняват при неподходящи метеорологични условия. Встрани от цветната пеперудата са засадени и луковични растения – зюмбюли, лалета и нарциси, които ще разцъфнат през идната пролет.

Облагородената повърхност е част от обектите, планувани от Община Благоевград за есенно-пролетно зацветяване. В момента се работи на разнообразни места в града, като се обгръщат алеи, кръгови кръстовища, площадни пространства и други

С аранжиране на цветните фигури управлението на Община Благоевград, в лицето на кмета Илко Стоянов, цели да трансформира Благоевград в по-красиво и приветливо място.

Апелираме жителите да бъдат виновни към опазването и съхраняването на зелените, тревни и цветни площи в регионалния град!

При забелязване на нарушавания и нередности сигнали могат да бъдат подавани на дежурните денонощни телефонни линии към Община Благоевград – 073/88 44 34; 073 /88 44 06.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР