Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в седмичното обзорно политическо

...
Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в седмичното обзорно политическо
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Петков и Василев – усмихната некомпетентност, а обеди в Скопие и кръчмарски песни – всеки може

Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 19-ти февруари 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация

“Как се чувствате като почетен или честен ръководител, както се получи при една игрословица от объркването на квалификацията на Промяна сама за себе си – дали ще бъдат почетни или честни? ” попита Беновска. Каракачанов сподели, че се усеща обикновено, а работа има за целия китайски народ. Той изясни, че политик, който е бил дълго време отпред на партийна конструкция, би следвало да си приготви екип, наследници и потомство, което да продължи работата по идеята и точно това се е случило във Вътрешна македонска революционна организация. Каракачанов описа, че 95-та година е почнала неговата кариера като водач във Вътрешна македонска революционна организация, като съ-председател и откакто Стоян Бояджиев, тогавашният ръководител, се е отдръпнал, са създали съ-председателство от трима души и след две години той се е откроил и е поел еднолично управлението.

Харвард ученици

Беновска подари на Каракачанов подарък, в унисон с импортираната от новите политици философия в България, тениска на Харвард. “Това от готварския курс в Харвард ли е? ” попита Каракачанов и сподели, че в този момент е съвременно да се приказва кой къде е приключил и въпреки да е приключил едномесечно образование – се води ученик на съответния университет. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация показа, че е бил на специализация в Швейцария след СУ, само че в биографията му не написа, че е ученик на Бернския университет. “Всичко е суетност. Като няма с какво друго да се похвалиш в живота, се опитваш да се изкарваш ученик на какво ли не, само че това не е мой проблем ” акцентира Каракачанов.

Македония

Беновска напомни, че преди време е провела изявление с Владо Бучковски, с който Каракачанов интензивно е общувал по тематиката Македония. Заглавието, което са извели от Македония, било – в случай че България не махне ветото за присъединението на Македония към Европейски Съюз, ще се усили съветското наличие в района и китайските вложения. Каракачанов акцентира, че Бучковски е споделил и по-тревожни неща, само че това са клишета, които политиците в Скопие повтарят, с цел да се харесат на Щатите. “Щатите са в спор с Русия и Китай и ти ги плашиш – ау, в случай че ние не влезем в Европейски Съюз, тука ще се усили съветското и китайското въздействие. Как ще стане това нещо, в случай че ти нямаш предпочитание това да стане, в една страна членка на НАТО, каквато е Македония? Тая нечиста сделка, на която са се хванали част от американските служители в департамента и те я повтарят. Но, господин Бучковски сподели още нещо, което е по-тревожното и което издава цялата философия на македонските политици. Той споделя – в случай че ние би трябвало да признаем Гоце Делчев за българин, по-добре да не влизаме в Европейски Съюз. Основният ни спор със Северна Македония е в това, че те фалшифицират нашата история, общата ни история, както е записано в контракта от 2017 година ” разяснява Каракачанов. Беновска добави и националната ни памет. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че с изключение на подправяне, македонците се пробват да употребяват историята против българите. Каракачанов съобщи, че Гоце Делчев не е роден на македонска територия. “Нали нямате сякаш искания към други територии с географското название Македония. Той е роден в Егейска Македония, в град Кукуш, днешна част от Гърция. Завършил е българско военно учебно заведение, бил е български преподавател по български език и българска история, в това число в днешна Северна Македония, в град Щип е бил преподавател. Те споделят Гоце Делчев е македонец. Той освен се е борил за свободата на Македония и срещу турците, а той се е борил и срещу българите. Това към този момент е непоносимо. Философията им е такава – в случай че те признаят, че историята им до 1944 година е цялостен фалшификат, в действителност, те значително губят някаква легитимност, по този начин си мислят те ” разяснява още Каракачанов. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация даде за образец Германия и Австрия – до 1945 година никой в Австрия не споделя, че не е немец и до ден сегашен споделят, че приказват немски език, а 1918 година при разпадането на австроунгарската империя първото име на Република Австрия е Германска Република Австрия и австрийците основават лична еднаквост след втората международна война, макар че не отхвърлят общата си история с немския народ. “В Скопие те са мегаломани. Те желаят тяхната история да е от време на Александър Велики. Аз нямам доверие на скопските политици, че те са откровени ” акцентира Каракачанов.

Позицията на Кирил Петков за Македония

“А, вярвате ли на новите харвардски политици? Вие знаете, че на премиера Кирил Петков едно от първите му визити отвън България беше в Македония. Той отиде на крайници един ден откакто избраха новия министър-председател ” сподели Беновска и пожела да чуят какво е дал отговор Петков за Северна Македония и каква е позицията на България.

Премиерът Кирил Петков дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция в Скопие след срещата му с министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски от 18-ти януари 2022 година, излъчена дирекно във и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz

Илиана Беновска: Г-н министър председател, Беновска, давате си сметка, че това е Вашето бойно кръщение и вътрешен, и във външнополитически проект и в този момент Ви следят и Вашите последователи, и Вашите съперници дали имате, запитвам -волевия персонален запас, кадровия капацитет, идейната аргументация и най-сетне интернационалната опция да осъществите желанията, които декларирахте с Ковачевски за връзките България – Македония? Не на последно място още веднъж ще Ви попитам имате ли боязън от Съединени американски щати за наказания? И малко още да ни кажете за линията София-Скопие, пари и за инфраструктурата, която дава обещание министър Събев за 12 милиарда? Благодаря Ви!

Кирил Петков: Много благодаря! Първо да кажа, че няма риск от никакви наказания! Това бяха съгласно мен подправени вести, подправени тълкования. Това, което ние обсъдихме и оттук насетне е доста значимо да се каже – на Балканите ние постоянно сме мислили исторически, че някоя „ велика мощ “ ни е проблем или от някоя „ велика мощ “ чакаме помощ. Е, стига толкоз! Оттук нататък ориста на нашите страни зависи от самите нас и от работата, която свършваме. И аз, и Димитър завихме, че никой не може да ни свърши работата, с изключение на самите ние. А това, което се надявам да покажем, че когато се употребява в действителност градивен метод и доверието е съществена база на връзката, резултатите ще бъдат по напълно друг метод и периодите, с които ще ги реализираме, ще бъдат по друг метод. Това, което през днешния ден имаме, не е функционалност на нещо друго. Аз четох към този момент някакви мнения, че някой бил работил с години за това и ние в този момент сме го взели. Не, истината е, че тези няколко дни, които направихме преди общите връзки преди тази среща и обстоятелството, че ние подадохме ръка и те одобриха преди този момент посещаване, докара до този резултат. Е, който има рецензия към нашия метод, дано покаже по-добър резултат от това!

За линията София – Скопие аз няма да лишава опцията на министър Събев да опише в елементи, когато имате опция, сега съм единствено аз, да опише в елементи какви са проектите. Но аз доста се радвах, че до момента в който ние обядвахме, двамата министри седяха един против различен и към този момент обсъждаха обособени прави на кулоар номер 8, по какъв начин да се финансират, какви са периодите. Мисля, че не си доядоха яденето, само че направиха към този момент първия напредък. Така че това ще бъде методът и отсега нататък!

Каракачанов съобщи, че най-полезното, което са свършили в Скопие, е че са обядвали. “Усмихната непросветеност, това е, за жалост не е единствено във връзка с тематиката Македония. Държавник не се става за един ден ” акцентира почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. Той продължи с това, че се чуди дали да се смее, или срами от последните изяви на Кирил Петков, който се е похвалил, че с президента на Руанда споделяли опит за битка с корупцията. Беновска добави, че Петков се е срещнал и с Макрон. “Аз му споделих, той ми сподели. Не се прави по този начин в политиката. Убеден съм, че френският президент на идната среща, в случай че изобщо има такава, ще бъде доста по-обран, в случай че изобщо му е споделил такива неща ” разяснява Каракачанов. Беновска насочи вниманието към казаното от Петков във връзка с неналичието на боязън от наказания. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че наказания няма по какъв начин да има, тъй като това е било “изцепка ” на американска конгресменка, която се е пробвала да се направи на дейна пред гласоподавателите си, най-вероятно работейки с някоя лобистка организация. По отношение невлизането на България в Шенген Каракачанов разяснява, че избрани европейски страни гонят интереса си и нямат интерес България да влиза, само че никой не приказва за наказания против Холандия или друга европейска страна. “Това, че България споделя, че има ясни условия при договарянията с Македония и те до момента в който не бъдат изпълнени няма да стартираме договаряния не е мотив за наказания. Подходът на новото държавно управление към Македония е обикновен. Все едно водиш договаряния с Руанда, а не с страната Македония, с която близо 70 години имаш напрегнати връзки, тъкмо поради идентичността на българина, историята на българския народ и правата на българите в Македония. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация означи, че след визитата на Петков в Скопие е излязъл президентът Пендаровски и е споделил, че България желае българите да бъдат вписани в Конституцията, само че когато България си промени Конституцията и признае македонско малцинство – тогава. “На 27 дни министър-председател да се похвалиш по какъв начин си Мандела… за коя тъкмо идея си Мандела, кое си отстоявал на българина с цената на свободата си, със боязън за живота си? ” попита Каракачанов. Беновска показа, че се е пробвала да вземе изявление от Пендаровски, в началото са се съгласили, само че след това са се отказали. “Защо той се опасява да приказва на българска територия? ” попита водещата. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация сподели, че когато те хвали съперникът ти не е добре, тъй като това демонстрира, че са му направени някакви задатъци, от който той е удовлетворен, само че това не е в интерес на българската политика и интерес.

Русия – Съединени американски щати

“Какво ще се случи в България по отношение на желанието на Съединени американски щати да пренебрегват Русия освен политически, само че и стопански взимайки за съдружник и Европейски Съюз? Идват самолети тук, разполагат се, ще се разположат и в Румъния НАТО-вски, приказва се за някакъв български батальон, който ще бъде докомплектуван с човешки фактор и техника. Какво се случва? ” попита Беновска. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че сред Русия и Съединени американски щати има напрегната медийна война – Байдън повтаря Русия на следващия ден атакува, вдругиден атакува, сряда атакува Украйна, идната седмица атакува Украйна и с цел да покаже какъв брой е съществено ситуацията американското посолство се е изнесло от Киев, а през вчерашния ден след следващия обстрел от страна на украиниците към Донецк и Луганск – руснаците също са дали отговор с пропагандна война – чакат огромно нахлуване и изселват цялото население на двете републики, което е към 1 милион. “Битката е за въздействието върху Европа. На Щатите не им харесва това, че Европа употребява съветски природоизточници – 40 %, тъй като това прави европейската стопанска система и политика подвластна ” акцентира Каракачанов. Беновска означи, че Асен Василев се е върнал от Щатите и са се родили вести, че няма да има нуклеарна централа, след това са се обърнали нещата. Каракачанов акцентира, че Съединени американски щати са срещу всичко, което основава връзки сред Русия и Европа и по тази причина са срещу Южен поток, България също е зачеркнала Южен поток, тъй като това “ни правело подвластни от руснаците, а същата съветска газ, която идва от Турция, не те ли прави подвластен от руснаците, пък и от турците? ”. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация добави, че американците са срещу и “Белене ”, тъй като не ги интересува какво ще се случи с българската стопанска система. Каракачанов акцентира, че руснаците желаят да поддържат своето въздействие посредством икономическия фактор, а американците се стремят да създадат европейците по-малко подвластни от руснаците. “Война няма да има. Путин няма интерес да атакува Киев. Да, той може да я превземе за има-няма две седмици, само че съветската стопанска система няма да издържи на едно ново ембарго, нито на едни продължителни военни дейности. Тя ще банкрутира. Руснаците го знаят доста добре. Не си мислете, че в Кремъл стои Брежнев, който е изкукуригал или болният Черненко, който е на 100 години. Българските политици не познаваха историята на България, не познаваха на Европа и на света, по тази причина сътвориха последните 30 години нелепост след нелепост. Не може да искаш да бъдеш общественик, в случай че ти не познаваш историята на света и по какъв начин са се развивали главните проблеми и в един огромен спор, какъвто е този, да направиш сметка за своя персонален интерес ” разяснява Каракачанов.

Патриоти ли са новите ръководещи?

“Искам да ми отговорите като родолюбец – патриоти ли са новите ръководещи? ” попита Беновска и пожела да изгледат по какъв начин Асен Василев пее в изявление за “Беновска пита ”. “В “Хор бодра промяна ”, може би, ще се оправи по-добре, в сравнение с като министър ” сподели Каракачанов. На въпроса на Беновска почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация отговори, че не вижда да са патриоти, само че им пожелава да станат, макар че са исторически некомпетентни и необразовани. Каракачанов показа, че макар натовареността през последните 20 години в политиката е намирал време да чете. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация предложи на Василев и Петков да прочетат “Строителите на модерна България ”, “Лица и събития от моето време ”, “Македония и българското възобновление ” на Симеон Радев, “Под игото ” и записките на Захари Стоянов – най-малко, който може да образува националния светоглед. “Когато ти казваш – няма да вършим “Белене ” – не си родолюбец. Когато казваш – подготвен съм да обрека моята страна да заплаща безценен газ, вместо да получава на ниска цена газ – не си патриоти. Когато нямат кураж да излезеш, да кажеш на европейските бюрократи и циници – зелената договорка ощетява българите и ще банкрутираме стопански, по тази причина отхвърляме зелената договорка – в случай че не го направиш – не си родолюбец. Ако не спреш монопола на ЕРП-тата – не си родолюбец. Иначе, кръчмарски песни пеят всички ” акцентира Каракачанов.

Самолетите Ф-16; Отбраната на България

“Разбра се, че заради коронавирус аргументи самолетите Ф-16, които ние предплатихме по времето на Вашето ръководство, ще се забавят. Аз персонално не разбрах персонално какъв брой и за какво ” сподели Беновска. Каракачанов разяснява, че и той не знае, тъй като до 12 май 2021 година, до момента в който е бил министър на защитата, сходен диалог за закъснение с представител на Съединени американски щати не е имало. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация запита за какво Асен Василев, до момента в който е бил в Щатите не е попитал за контракта. Каракачанов се съгласи с изявлението на президента Радев, че би трябвало да се отделят средства за защита. Той разяснява, че в следствие Василев е изразил противоречие да се дават повече пари за планове на хартия. “Това демонстрира тотална непросветеност. 17 страни са сключили контракт със Съединени американски щати ” сподели Каракачанов. Беновска го попита дали това не е знак за пристискане от страна на Щатите, за предоставяне на единодушие Македония да влезе в Европейски Съюз. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация не счита, че е по този начин, тъй като американците имат интерес самолетите да дойдат по-скоро в България, тъй като това би заменило съветските МиГ-29. “Защо служебното държавно управление анулира контракта за ракетите, които трябваше да бъдат взети за МиГ-29? Президентът обича да приказва за загуба на въздушен суверенитет и аз задавам въпроса – това, което направи служебното държавно управление, прекратявайки контракта за възобновяване на ракетите, които употребяват нашите самолети – не е ли загуба на въздушен суверенитет? Видяхме двата испански самолета, които летят в нашето въздушно пространство. Задавам въпроса – с какво летят нашите МиГ-ове? Защо беше спрян и договорът за ремонт и възобновяване на Противовъздушна отбрана Kомплекс C-300? Защо се бави договорът, който беше подписан за модернизацията на главния ни военен танк Т-72? Защо не беше осъществен планът, който оставих като отчет в Министерски съвет, за бойната машина за пехотата 8х8? Парламентът беше дал своя вот сумата от 1,240 млрд лв. за осъществяване. Западните компании, които поканихме, дадоха много по-високи цени. Тогава ние разработихме вид, при който ……. българско държавно дружество, благосъстоятелност на Министерство на защитата, да осъществя плана. Докладът по какъв начин може да се осъществя това, е на бюрото на министър-председателя отпреди аз да сдам поста. Там доста ясно написа, че в случай че не вземем ограничения за реализирането на този план, цените, които бяха тествани от …. и офертите, които са получени, имат период на валидност 6 месеца. Сега минаха 10 месеца, цените отиват към 2 милиарда Това, че сега се чудим по какъв начин да създадем един батальон… това е смешно, тъй като го разясняват хора, като министър-председателя, които не са ходили бойци – той бърка батальон с войска. Тези хора не знаят какво да създадат – това не е ли загуба на суверенитет? Служебният министър, който 8 месеца нищо не правеше, за премия както получава – отива дипломат в Съединени американски щати. Ами, да попита за какво се бавят самолетите. Това ли е смяната? ” разяснява Каракачанов.

“Колко време давате на това държавно управление? ” попита Беновска. Каракачанов отговори, че те сами си дават към 1 година.

Така приключи диалогът сред Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 19-ти февруари 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР