Красимир Каракачанов обяви чрез публикация в профила си във Фейсбук,

...
Красимир Каракачанов обяви чрез публикация в профила си във Фейсбук,
Коментари Харесай

Каракачанов хвърли кърпата, оттегля се като лидер на ВМРО

Красимир Каракачанов разгласи посредством обява в профила си във Facebook, че се отдръпва от лидерския пост във Вътрешна македонска революционна организация. Той заяви още, че на идния на 12 февруари конгрес ще предложи партията да бъде управлявана от трима съпредседатели - евродепутатът Ангел Джамбазки и някогашните депутати в българския парламент Искрен Веселинов и Александър Сиди.

„ Трябва да обединим напъните на всички, а не да създадем условия за разцепление на структурите “, стимулира се Каракачанов.

Той няма желание да излиза в политическа пенсия и заявява, че ще продължи да работи интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация. „ Ще заема своето място, такова, каквото ми отредят конгресът и членовете на организацията “, написа Каракачанов.

По думите му идеята на Вътрешна македонска революционна организация - отстояване на идеалите, българщината и националните ползи и твърдата позиция към Северна Македония - би трябвало да продължи.

Ето и целият текст на изказването на Красимир Каракачанов:

Уважаеми съратници,

Наближава Конгресът на Вътрешна македонска революционна организация, който е плануван за 12 февруари. 2021 година беше сложна за Организацията.

Но тя беше функционалност от миналите 4 комплицирани и в това време ползотворни за идеите ни години, в който Вътрешна македонска революционна организация беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна.

Това бяха динамични години, в които се преборихме да премахнем фигурата на безконечния дебитор, да въведем данъчните облекчения за фамилиите с деца, както и устойчивото повишение на приходите в последните години, включително и пенсиите. Направихме и първите стъпки за връщане на децата от цигански фамилии в учебно заведение, за битката със обществения паразитизъм, въведохме безвъзмездния труд в интерес на обществото за административни нарушавания с санкции, които маргиналите в никакъв случай не заплащат, премахнахме правната опция за убийците да се възползват от кратко правосъдно разследване и да се измъкват с по-леки присъди, започнахме непримирима борба с циганската престъпност. Спряхме Истанбулската спогодба и още редица опити да бъде въведена ЛГБТИ+ идеологията в детските градини и учебните заведения. Спряхме ратификацията на СЕТА в Народното събрание и подписването на Пакта за миграция. И едно от най-важните неща – заострихме вниманието на обществото към една болна за България тематика – Македония. Тема, по която години наред страната съзнателно мълчеше. Нека да си го кажем непосредствено - с помощта на Вътрешна македонска революционна организация в държавното управление и Народното събрание бяха сложени ясни и безапелационни условия за участието на Македония в Европейски Съюз и не бяха изпълнени непознатите поръчки. Така направихме допустима една обща твърда позиция, с която, както виждате, се преценяват и днешните ръководещи.

Що се отнася до защитата - за 4 години направих толкоз неща, колкото не бяха правени за последните 30 години. Като се стартира от повишението на приходите на военнослужещите, превъоръжаването и въвеждането на доброволната работа и се стигне до трайно покачвания престиж и доверие към Българската войска. Така че уважаеми съидейници, ние няма от какво да се срамим от нашето наличие в изпълнителната и законодателната власт.

Живеем във време на няколко международни рецесии – назряващият спор в региона на Черно море, поскъпващите ток, газ и горива, невижданата пандемия, която върлува към този момент трета година. А в чисто народен проект сме изправени и пред още няколко съществени казуса – демографската рецесия, пълзящата циганизация, мигрантският напор, който се ускорява с всеки минал ден, рисковата „ Зелена договорка “, която ни обрича на безценен ток и стопански банкрут. А в това време цените стават непостижими, даже за хората със междинни и над междинните приходи.

И още веднъж - тематиката с участието на районен съд Македония в Европейски Съюз и борбата, която би трябвало да се организира, с цел да не бъдат позволени исторически неточности и взаимни отстъпки в името на нечии непознати ползи – такива, каквито направиха комунистите през 1946 година Не би трябвало да допуснем изменничество посредством изтъргуване на ползите на събратята ни с българско съзнание от другата страна на границата. Това са все тематики, по които ние от Вътрешна македонска революционна организация сме се борили години наред.

Днес Вътрешна македонска революционна организация не е в Народното събрание. Но нашата борба за отстояване на идеалите ни, на българщината, на националните ползи би трябвало да продължи!

Само от нас зависи дали в бъдеще ще бъдем факторът, който ще взе участие в решаването на тези проблеми.

Ето за какво аз считам, че настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните управителни структури на Вътрешна македонска революционна организация, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт. Това потомство, което със знанията и уменията си да направи нужното, да върне Организацията там, където ѝ е мястото – а точно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат идеите в действителна държавна политика.

По тази причина моята концепция е на Конгреса вместо да влизаме в непотребни диспути кой е по-по-най и да се сочим с пръст един различен, да вървим към една нова, само че в действителност обичайната за Вътрешна македонска революционна организация формула, а точно да изберем трима съпредседатели. Трябва да обединим напъните на всички, а не да създадем условия за разцепление в структурите.

Моето предложение за това съпредседателство са: Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активния български представители в Екологичен потенциал, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.

Искрен Веселинов – ръководител на групата на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание и ръководител на една от най-тежките комисии по районно развиване и благоустройство в Народното събрание.

Александър Сиди – един от най-активните народни представители на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание. Представител на младото потомство, който потвърди своята увереност да брани българския интерес и идеите на Вътрешна македонска революционна организация, без значение от компликациите.

В това управление като секретар място би трябвало да има и Юлиан Ангелов, който като учредителен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни акции през последните 10 години.

В тази смяна аз персонално виждам и включването на още младежи в управителните органи на Вътрешна македонска революционна организация – в Изпълнителния комитет и в Организационния съвет, реализирайки една постепенна последователност, съчетавайки опита с младостта и ентусиазма.

За по-голяма действеност ще предложа да бъде понижен съставът на Организационния съвет от 100 на най-много 60-70 индивида, както и досегашният брой на членовете на ИК, който сега е 17 индивида. Членството в тези органи на ръководство на Вътрешна македонска революционна организация не би трябвало да бъде въз основата на някакво псевдорегионално посланичество, а въз основата на качества и потвърдени благоприятни условия за работа.

Колкото до мен, аз нямам желание да излизам в политическа пенсия и ще не преставам да работя интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация и за идеите, за които Вътрешна македонска революционна организация е воювала в своята 128-годишна история, води война и до през днешния ден. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР