Красимир Каракачанов (дясно) заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра

...
Красимир Каракачанов (дясно) заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра
Коментари Харесай

Проектите за нови бронирани машини и изтребители влизат на следващото заседание на МС


Красимир Каракачанов (дясно) дружно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов

Двата плана на Министерството на защитата за нова бронирана машина и нови изтребители са на междуведомствено координиране, като тече двуседмичният период. На идващото съвещание на Министерски съвет, в случай че всички сътрудници са подготвени с позициите на ведомствата си, плановете ще могат да влязат в дневния ред, заяви във вторник министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Проектите са на стойност надлежно - 1,220 милиарда лв. и 1,5 милиарда лв..

Каракачанов заяви, че през вчерашния ден и през днешния ден е имало съвещание с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов за плановете за рационализация на армията.

По плана за новите изтребители министърът подсети, че е направена смяна, като в предходния план за капиталови разноски от 2016 година са били посочени осем самолета, а в този момент - най-малко осем.

Нашата съществена упоритост е да снабдим авиацията с нови изтребители, с цел да могат те да извършват в цялостен размер уговорките, ще продължим да поддържаме и съществуващата авиационна техника, сподели Каракачанов. В отговор на въпрос той изрази вяра шведската " Грипен " още веднъж да взе участие в състезанието за нови изтребители.

Един от хеликоптерите Ми 17 извършва функционалности по гасене на пожари, упоритостта ни е да " вдигнем " още един подобен хеликоптер, сподели още министърът на защитата.

По въпроса с хеликоптерите " Кугър " Каракачанов заяви, че междуведомствена работна група разисква дали може най-малко два от тях да се приспособят за медицински цели в Северна и в Южна България единствено за незабавни случаи.

Голямото ни предпочитание, с изключение на да приказваме за придобиване на нова бронирана машина за сухопътните войски, е да се видят и опциите от техническа и финансова позиция за рационализация на съществуващите, сподели Дончев и добави, че в този момент огромна част от машините, които са на въоръжение, подлежат на рационализация.

В отговор на уточняващ въпрос за бронираната машина Каракачанов сподели, че се приказва за " нови машини, които ще се сглобяват в България ", като по този метод в процеса ще може да вземат участие и български компании, ще има нови работни места и поддръжката на тази техника ще става в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР